Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

SPAŠAVAJU ŽIVOTE: Ovo su najsigurniji automobili 2016! Reviewed by Momizat on . Nakon što je ispitano 18 novih osobnih automobila, kao i četiri quad vozila, Europski program procjene novih automobila (NCAP) objavio je neke od ovogodišnjih p Nakon što je ispitano 18 novih osobnih automobila, kao i četiri quad vozila, Europski program procjene novih automobila (NCAP) objavio je neke od ovogodišnjih p Rating: 0

SPAŠAVAJU ŽIVOTE: Ovo su najsigurniji automobili 2016!

Advertisement

Nakon što je ispitano 18 novih osobnih automobila, kao i četiri quad vozila, Europski program procjene novih automobila (NCAP) objavio je neke od ovogodišnjih pobjednika po klasama.

najsigurniji-automobili

Ova tri automobila su nagrađena kao najbolja u svojim klasama: Toyota Prius u kategoriji velikog obiteljskog auta, Hyundai Ioniq u kategoriji malog obiteljskog auta i VW Tiguan kao najbolji mali off road auto 2016. godine.

Nakon revizije sheme glasanja, koja je uključivala testove za sustav automatskog kočenja prilikom otkrivanja pješaka, Toyota Prius je prvi automobil koji je prošao ove testove te je proglašen pobjednikom u kategoriji za veliki obiteljski automobil.

Dok se nagrada za najbolje u klasi temelji samo na automobilima sa standardnom sigurnosnom opremom, nekoliko proizvođača automobila je iskoristilo novi Euro NCAP-a sustav ‘dvostrukog glasovanja’ u 2016. Osim ocjene zvjezdicama koje ukazuje na sigurnost automobila sa samo standardnom sigurnosnom opremom, druga ocjena pokazuje prednosti s dodatnom sigurnosnom opremom.

U klasi malog obiteljskog automobila najbolji je Hyundai Ioniq, još jedan auto s pet zvjezdica hvaljen zbog svojih sigurnosnih značajki, a uspio je osvojiti 91 posto zaštite odraslih putnika, 80 posto zaštite djece u vozilu i 70 posto pješaka. Euro NCAP je testirao hibridnu verziju automobila te procijenio da ocjena vrijedi za sve varijante Ioniqa.

Izvor: tportal.hr

Komentari korisnika: