Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Špijuniran 2015 Mercedes CLA Shooting Brake minimalno maskiran Reviewed by Momizat on . Mercedes privodi kraju testiranje petog člana MFA porodice modela sa prednjim pogonom, linijom koja je potpuno preokrenula prodaju Daimlerove divizije i ravnopr Mercedes privodi kraju testiranje petog člana MFA porodice modela sa prednjim pogonom, linijom koja je potpuno preokrenula prodaju Daimlerove divizije i ravnopr Rating: 0

Špijuniran 2015 Mercedes CLA Shooting Brake minimalno maskiran

Advertisement

Mercedes privodi kraju testiranje petog člana MFA porodice modela sa prednjim pogonom, linijom koja je potpuno preokrenula prodaju Daimlerove divizije i ravnopravnije je suprotstavila konkurentima premium segmenta.

Mercedes-CLA-Shooting-Brake

 

Mercedes priprema praktičniju, da ne kažemo karavan jer je to previše “praktična”reč za Mercedesov model, verziju isto tako praktičnog kompakt sedana u formi CLA modela. Jedine promene će se odviti u zadnjem delu autmobila, odnosno iza B stuba, gde Shooting Brake dobija izduženu liniju krova te donosi više prostora za glave putnika pozadi i praktičniji pristup nešto većem prtljažniku.

Mercedes-CLA-Shooting-Brake3

 

Zapravo, ovo se ne može nazvati klasičnim karavanom jer to i nije njegova osnovna namena, kako je prevashodni cilj predstaviti stilizovani a pritom maksimalno praktični automobil za one koji su spremni da izdvoje višestruko veću sumu novca od ekvivalentnog automobila te kategorije, ne i cenovnog segmenta, a uz to žele da ostanu u kompaktnim dimenzijama iz nekog razloga.

Mercedes-CLA-Shooting-Brake2

 

Tako CLA Shooting Brake koristi i istovetnu paletu agregata koji se već nalaze u ostalim kompakt modelima. Dodatno, kako se na špijunskim fotografijama može videti, Mercedes na CLA Shooting Brake primenjuje i identični AMG tretman, kako on već postoji na CLA AMG sedanu.

Mada Mercedes navodi da će predstaviti karavan 2015. godine, sve su indicije da će to biti već na jesen i salon u Parizu.

Izvor: www.vrelegume.rs

Komentari korisnika: