Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Špijuniran 2015 Renault Twingo Reviewed by Momizat on . U ciklusima koji traju kraće od decenije, Renault nastoji da iznova izmisli automobil i definiše segment prema nekim novim atributima i sposobnostima koje model U ciklusima koji traju kraće od decenije, Renault nastoji da iznova izmisli automobil i definiše segment prema nekim novim atributima i sposobnostima koje model Rating: 0

Špijuniran 2015 Renault Twingo

Advertisement

U ciklusima koji traju kraće od decenije, Renault nastoji da iznova izmisli automobil i definiše segment prema nekim novim atributima i sposobnostima koje model pruža u odnosu na konkurenciju, bila to osnovna forma, praktičnost, motorizacija, postavka ili sam dizajn. Ne treba izostaviti da od 1999. godine to isto čini i unutar Nissana.

spyshots-new-renault-twingo-undergoes-cold-weather-testing-medium_1

 

Nastao još početkom 1980-ih godina a ponovo vraćen na projektni sto početkom 1990-ih godina, kada je napravio pravu revoluciju formom koju je ponudio u najmanjem, A segmentu u kome i danas sa prvom generacijom važi za najprostraniji i najpraktičniji, Twingo se priprema za iznova osmišljavanje segmenta, pa i samog automobila, potpuno novim konceptom.

spyshots-new-renault-twingo-undergoes-cold-weather-testing-medium_6

 

On glasi – pogonski agregat i pogon pozadi, monovolumenska forma i maksimalno iskorišćenje prostora na oko 3,5 metara dužine. Ovoga puta nastaje u saradnji sa Daimlerovim Smart divizijom, sa kojom će deliti osnovu i paletu agregata. Tu se i svaka sličnost dva modela brendova završava.

Po prvi put Twingo dolazi u petovratnoj konfiguraciji karoserije što odmah budi asocijacije sa nekadašnjom “Peticom”. Zanimljiv detalj biće leptir otvaranje prozora zadnjeg para vrata, mera za smanjenje troškova.

spyshots-new-renault-twingo-undergoes-cold-weather-testing-medium_8

 

Dok odbrojavamo mesece i dane do premijere treće generacije Twinga, zakazane za jesenji salon u Parizu, polovnom septembra, pogledajte video snimak špijuniranog prototipa koji još uvek krstari ulicama Španije potpuno maskiran.

Izvor: www.vrelegume.rs

Komentari korisnika: