Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Špijuniran osvježeni 2015 Jaguar XJ Reviewed by Momizat on . Jaguar je dolaskom u ruke indijske Tata Grupe potpuno preokrenuo kurs kada je riječ o stilizovanju automobila i sa nekadašnjih retro orijentisanih automobila pr Jaguar je dolaskom u ruke indijske Tata Grupe potpuno preokrenuo kurs kada je riječ o stilizovanju automobila i sa nekadašnjih retro orijentisanih automobila pr Rating: 0

Špijuniran osvježeni 2015 Jaguar XJ

Advertisement

Jaguar je dolaskom u ruke indijske Tata Grupe potpuno preokrenuo kurs kada je riječ o stilizovanju automobila i sa nekadašnjih retro orijentisanih automobila prešao na izradu uglađenih, modernih i sportskih krstarica koje su počele da ispisuju novu, uspješnu istoriju čuvene britanske kompanije.

spyshots-2015-jaguar-xj-winter-testing_3

 

Od tada, već svi modeli su vremešni i počeli su redom da prolaze kroz prva osvježavanja. Sada na redu je najveća krstarca u ponudi, legendardni XJ iz loze ustanovljene još 1968. godine. Već je prošlo gotovo 5 godina od predstavljanja aktuelne, 4. generacije, ako brojimo kodne oznake potpuno novih modela, mada ih je kroz istoriju bilo ukupno 9 sa redizajnima.

spyshots-2015-jaguar-xj-winter-testing_4

 

Jaguar trenutno radi na kozmetičkom dotjerivanju svoje krstarice, čije otkrivanje se očekuje tokom ove godine a kao model za 2015. modelsku godinu. Na XJ modelu biće primjenjen novi dizajnerski jezik kuće predstavljen na najnovijem F-Type roadster i Coupe modelu.

Trenutno traju zimska testiranja na Alpima i već se sada mogu naslutiti promjene na djelimično maskiranim prototipovima. Tako će nova limuzina dobiti iznova stilizovane prednje i zadnje branike i gril, uz novi oblik usisnika i izmjenjenu grafiku zadnjih svjetlosnih grupa. Pomalo čudno je što na prototipu nisu vidljive pune LED svjetlosne grupe naprijed, što je postalo standard u vrhunskoj klasi limuzina.

spyshots-2015-jaguar-xj-winter-testing_7

 

Po pitanu agregata, neće biti značajnijih promjena. Sve pogonske jedinice biće blago osvježene sa ciljem ostvarivanja niže potrošnje i izvlačenje još malo snage prostim remapiranjem. Perjanica XJR zadržava kompresorski 5 litarski V8 sa 550 konja.

Izvor: www.vrelegume.rs

Komentari korisnika: