Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

SsangYong radi na električnom crossoveru Reviewed by Momizat on . Kompanija SsangYong navodno radi na novom crossoveru koji će biti dostupan i s električnim pogonom. Južnokorejski proizvođač automobila SsangYong je prije šest Kompanija SsangYong navodno radi na novom crossoveru koji će biti dostupan i s električnim pogonom. Južnokorejski proizvođač automobila SsangYong je prije šest Rating: 0

SsangYong radi na električnom crossoveru

Advertisement

Kompanija SsangYong navodno radi na novom crossoveru koji će biti dostupan i s električnim pogonom.

ssang-yong

Južnokorejski proizvođač automobila SsangYong je prije šest godina bio na rubu propasti, no, kompanija se uspjela spasiti, tako da njena budućnost izgleda dosta bolje. Mali proizvođač je specijalizovan za SUV-ove, a sada spremna novi model.

Radi se o modelu kodnog imena C300, crossoveru koji će se pojaviti sljedeće godine, a svoje mjesto će naći između modela Tivoli i Tivoli XLV. Ono što je interesantno je to da će se 2019. godine pojaviti verzija s električnim pogonom.

Sada kad indijska korporacija Mahindra & Mahindra posjeduje udio u kompaniji Pininfarina, postoji nada da će SsangYongov novi crossover biti nešto privlačniji u odnosu na prethodne modele.

Novi Rexton će biti predstavljen 2018. godine, a potom će se pojaviti pickup Actyon.

Izvor: klix.ba

Komentari korisnika: