Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Suzuki u ozbiljnoj krizi zbog skandala u vezi sa potrošnjom goriva Reviewed by Momizat on . Čelnici Suzuki Motor Corporationa su prošlog meseca priznali da je kompanija falsifikovala testove vezane za potrošnju goriva na nekim od svojih vozila. Japanci Čelnici Suzuki Motor Corporationa su prošlog meseca priznali da je kompanija falsifikovala testove vezane za potrošnju goriva na nekim od svojih vozila. Japanci Rating: 0

Suzuki u ozbiljnoj krizi zbog skandala u vezi sa potrošnjom goriva

Advertisement

Čelnici Suzuki Motor Corporationa su prošlog meseca priznali da je kompanija falsifikovala testove vezane za potrošnju goriva na nekim od svojih vozila.

suzuki

Japanci su Japanci, tako da Osamu Suzuki, predsednik kompanije, neće biti CEO i izvršni potpredsednik. On će se povući sa svoje pozicije na sledećem sastanku akcionara, koji je zakazan za 29. jun. Bonusi sa direktore za 2015. će takođe biti ukinuti ili prepolovljeni. Kompanija takođe obećva da će promeniti korporativnu kulturu i dozvoliti insajderima da kažu šta imaju.

„Suzuki ima hijerarhijsku kulturu i bilo je teško za niže pozicionirane ljude da dopru do menadžmenta“, rekao je Tošihiro Suzuki, Osamuov sin. Obojica će dobiti smanjenu zaradu za prvu polovinu 2016., Osamu 40 odsto, Tošihiro 30.

Preko 2 miliona Suzukijevih vozila su uključena u lažiranje podataka. Japansko ministarstvo saobraćaja pomnije posmatra podnesene podatke nakon što su Mitsubishi, a zatim i Suzuki, otkriveni u prevari.

Izvor: vrelegume.rs

Komentari korisnika: