Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Tesla Model 3 najprodavaniji premium automobil u SAD-u Reviewed by Momizat on . Teslin Model 3 je uspio ne samo nadmašiti sve druge premium limuzine, već je na svom domaćem, američkom tržištu po prodajnim rezultatima nadmašio čak i SUV-ove. Teslin Model 3 je uspio ne samo nadmašiti sve druge premium limuzine, već je na svom domaćem, američkom tržištu po prodajnim rezultatima nadmašio čak i SUV-ove. Rating: 0

Tesla Model 3 najprodavaniji premium automobil u SAD-u

Advertisement

Teslin Model 3 je uspio ne samo nadmašiti sve druge premium limuzine, već je na svom domaćem, američkom tržištu po prodajnim rezultatima nadmašio čak i SUV-ove.

Tesla_Model_3

Dakle, bez obzira što mislili o Musku, Tesli i električnim pogonima, električno pokretani automobil proizvođača koji je počeo proizvoditi automobile prije desetak godina je uspio u SAD-u nadmašiti sve ostale modele premium marki, uključujući i SUV-ove.

To je uistinu veliki uspjeh s obzirom da je Model 3 na tržište stigao s višom cijenom nego što je isprva najavljeno, česti su izvještaji o slabijoj kvaliteti izrade i sl.

Od veljače ove godine Model 3 će biti službeno lansiran na kineskom i europskim tržištima prodajni rezultati ovog modela će biti još bolji. Procjenjuje se da je američkim kupcima isporučeno oko 139.782, a ukupno ih je prodano u 145.846 jedinica. Ukupno Tesla je u 2018. prodala 245.240 vozila što je gotovo kao svih prethodnih godina zajedno.

Da zaključimo, teslin najmanji model je puni pogodak, a treba dodati kako je prodaja u trećem i četvrtom kvartalu 2018. ubrzano rasla.

Izvor: autonet.hr

Komentari korisnika: