Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Tesla stigla do povijesnog rezultata Reviewed by Momizat on . Niti jedan proizvođač još nije uspio u mjesec dana prodati toliko električnih automobila na američkom teritoriju. Musk konačno može biti bar malo zadovoljan. Te Niti jedan proizvođač još nije uspio u mjesec dana prodati toliko električnih automobila na američkom teritoriju. Musk konačno može biti bar malo zadovoljan. Te Rating: 0

Tesla stigla do povijesnog rezultata

Advertisement

Niti jedan proizvođač još nije uspio u mjesec dana prodati toliko električnih automobila na američkom teritoriju.

Tesla-Model-3

Musk konačno može biti bar malo zadovoljan. Tesla Model 3 je konačno krenula onako kako je trebala mjesecima prije. Proizvodnja se zahuktava, a time i isporuke naručenih automobila. Da, u Tesli nemaju te brige s plasmanom jer su već unaprijed zaprimili preko 400.000 rezervacija. Povlastica je to s kojom se nitko prije nije susretao.

Jezikom brojeva, Tesla Model je tijekom svibnja i lipnja imala mjesečnu prodaju od oko 6000 primjeraka. Trenutak istine dogodio se u srpnju kada je put do kupaca pronašlo 14.250 primjeraka, što je rekordno postignuće za jedan električni automobil.

Time je Model 3 i na godišnjoj razini prešao u vodstvo sa 38.617 prodanih primjeraka. Do sada je prodajni rekord držao Leaf s 30.200 primjeraka prodanih u 2014. godini. A pritom je još punih pet mjeseci ostalo do kraja godine.

Kad su pak u pitanju skuplje Tesle, Model S i Model X, njihova prodaja stagnira i kreće se na razini od 1200, odnosno 1325 primjeraka mjesečno, što je opet dovoljno za visoko 3. i 4. mjesto. Da, na 2. mjestu se smjestila Toyota Prius Prime s 1984 prodanih primjeraka.

Izvor: index.hr

Komentari korisnika: