Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Tommy Kaira predstavio novi, potpuno električni ZZ Reviewed by Momizat on . Poznati japanski tuner Tommy Kaira predstavio je modernu inkarnaciju vlastitog modela ZZ koji se proizvodio krajem devedesetih godina prošlog stoljeća. Podsjeti Poznati japanski tuner Tommy Kaira predstavio je modernu inkarnaciju vlastitog modela ZZ koji se proizvodio krajem devedesetih godina prošlog stoljeća. Podsjeti Rating: 0

Tommy Kaira predstavio novi, potpuno električni ZZ

Advertisement

Poznati japanski tuner Tommy Kaira predstavio je modernu inkarnaciju vlastitog modela ZZ koji se proizvodio krajem devedesetih godina prošlog stoljeća.

Podsjetimo, bio je to kompaktni sportski dvosjed pokretan Nissanovim središnje smještenim 2.0-litrenim 4-cilindričnim benzincem snage 185 KS, što je bilo dovoljno za propeliranje 650 kilograma teškog mališana do stotke za četiri sekunde.

Primjenom slične filozofije (kompaktne dimenzije, niska masa, snažan motor) nastao je i njegov duhovni nasljednik, razvijen u suradnji s tvrtkom Green Lord Motors (GLM) koju su osnovali studenti sa Sveučilišta u Kyotu, ali uz jednu bitnu razliku.

Novi ZZ, naime, za pogon koristi elektromotor koji razvija najveću snagu od 225 kW (305 KS) i najveći okretni moment od 415 Nm te je spreman potjerati automobil s mjesta do 100 km/h za munjevitih 3.9 sekundi.

Električni roadster mjeri 3870 mm u dužinu, 1740 mm u širinu i 1140 mm u visinu, uz međuosovinski razmak od 2370 mm, gotovo kao i izvornik od kojeg je 200 kilograma teži, uglavnom zbog baterija o čijim karakteristikama proizvođač zasad šuti.

Na službenim stranicama objavljen je samo podatak kako automobil s jednim punjenjem može prijeći skromnih 120 kilometara.

Novi Tommy Kaira ZZ dostupan je u prodaji još od prošlog mjeseca, a stoji čak osam milijuna jena, odnosno 60.500 eura prema aktualnom tečaju, ne računajući porez na dodanu vrijednost i ostala davanja.

Visokoj cijeni usprkos, proizvođač je već zaprimio stotinjak narudžbi, iako namjerava sastaviti, ni više ni manje nego 99 primjeraka.

Izvor : autoholik.net

Komentari korisnika: