Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

TOTALNI OPOZIV: Ford povlači čak 1,4 miliona vozila zbog nevjerovatne greške! Reviewed by Momizat on . Taman kada smo pomislili da su vremena velikih opoziva vozila za nama, iz Forda stiže novo upozorenje koje obuhvata gotovo milion i po vozila, i to zbog greške Taman kada smo pomislili da su vremena velikih opoziva vozila za nama, iz Forda stiže novo upozorenje koje obuhvata gotovo milion i po vozila, i to zbog greške Rating: 0

TOTALNI OPOZIV: Ford povlači čak 1,4 miliona vozila zbog nevjerovatne greške!

Advertisement

Taman kada smo pomislili da su vremena velikih opoziva vozila za nama, iz Forda stiže novo upozorenje koje obuhvata gotovo milion i po vozila, i to zbog greške koja je zaista izuzetno ozbiljna i može dovesti do tragičnih posledica!

fordovi

Kako prenosi CNN Money, američki gigant Ford ponovo je u problemima, a sa njim i vlasnici vozila sa znakom „plavog ovala“, budući da je ovih dana opozvano čak 1,4 miliona vozila, i to zbog zaista ozbiljnog problema!

Naime, problem je primećen kod modela Fusion (američki pandan evropskom modelu Mondeo), godišta 2014. do 2018. a lociran je u stubu upravljača, odnosno vijku kojim je pričvršćen volan, za koji se sumnja da može da popusti, nakon čega se može desiti da vozaču volan bukvalno ostane u rukama!

Prema dosadašnjim informacijama, već su potvrđene dve saobraćajne nezgode uzrokovane upravo spomenutim problemom, pri čemu je u jednoj došlo i do ozbiljnih povreda učesnika. Pored modela Fusion, ovim opozivom je obuhvaćen i Lincoln MKZ, takođe godišta od 2014. do 2018.

A tu Fordovim mukama nije kraj, jer je američka kompanija najavila opoziv dodatnih 6000 vozila kod kojih postoji opasnost od izbijanja požara zbog pucanja potisne ploče kvačila. Pomenuti problem primećen je na modelima Focus (od 2013. do 2016.), kao i na Fusionu (od 2013. do 2015.).

Na Fordovu sreću u celom ovom skandalu, ovim poslednjim opozivom su, logično, zahvaćena samo vozila sa manuelnim menjačem, koja su u Americi prilično malo zastupljena.

Izvor: topspeed.rs

Komentari korisnika: