Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Toyota će potrošiti 2,8 milijardi dolara razvoj softvera za autonomnu vožnju Reviewed by Momizat on . Japanska auto kompanija Toyota je najavila ulaganje od 2,8 milijarde dolara u razvoj softvera za autonomnu vožnju, poslednji hit u sve intenzivnijoj tehnološkoj Japanska auto kompanija Toyota je najavila ulaganje od 2,8 milijarde dolara u razvoj softvera za autonomnu vožnju, poslednji hit u sve intenzivnijoj tehnološkoj Rating: 0

Toyota će potrošiti 2,8 milijardi dolara razvoj softvera za autonomnu vožnju

Advertisement

Japanska auto kompanija Toyota je najavila ulaganje od 2,8 milijarde dolara u razvoj softvera za autonomnu vožnju, poslednji hit u sve intenzivnijoj tehnološkoj borbi među velikim kompanijama, piše Rojters.

toyota

Ovim poduhvatom Toyota će udružiti snage s svojim dobavljačima, Denso Corp i Aisin Seiki Co, i osnovaće novu firmu, Toyota Research Institute – Advanced Development, fokusiranu na istraživanja i razvoj automatskih vozila. 90% kompanije će biti u Toyotinom vlasništvu dok će druge dve kompanije imati po 5% nove firme za koju je predviđeno da će imati 1.000 zaposlenih.

sobnosti Toyota Grupe zapošljavanjem vrhunskih sofver inženjera – rekao je James Kuffner, šef ovog poduhvata i direktor nove firme.

Osnivanje nove Toyotine firme je podstaknuto proizvodnjom autonomnih i električnih automobila iz Wayma i Tesle koji su izazvale tradicionalne proizvođače automobila.

Toyota je samo jedna od auto kompanija koja ulaže u tehnologiju automatske vožnje. Volkswagen i Hyundai su nedavno sa startupom Aurora Innovation iz Silicijumske doline postigli dogovore o razvoju autonomnih vozila, a General Motors je najavio da će masovno proizvoditi autonomne električne automobile od kraja 2019. Zbog razvoja ove tehnologije Google je sa svojim Waymom čak postao deo sudske tužbe protiv Ubera.

Osim toga, Toyota ulaže milijardu dolara u veštačku inteligenciju i ostale tehnologije u svom institutu smeštenom u SAD-u, a postala je tehnološki partner Microsoft Corp-a i Uber Technologies.

Izvor: Reuters

Komentari korisnika: