Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Toyota i Ford formirali blok protiv Googlea i Applea Reviewed by Momizat on . Automobilski giganti ne žele da prepuste primat tehnološkim gigantima. Ford Motor i Toyota Motor su formirali konzorcijum sa još četiri proizvođača automobila u Automobilski giganti ne žele da prepuste primat tehnološkim gigantima. Ford Motor i Toyota Motor su formirali konzorcijum sa još četiri proizvođača automobila u Rating: 0

Toyota i Ford formirali blok protiv Googlea i Applea

Advertisement

Automobilski giganti ne žele da prepuste primat tehnološkim gigantima.

ford-toyota

Ford Motor i Toyota Motor su formirali konzorcijum sa još četiri proizvođača automobila u cilju ubrzanja razvoja standarda unutar automobilske industrije vezano za digitalne aplikacije, da bi se prevenirala kontrola u ovom segmentu od strane Applea i Googlea, odnosno način na koji će vozači povezivati svoje mobilne telefone s vozilima.

Ford i Toyota su saopštili da su se Mazda Motor, PSA grupa, Fuji Heavy Industries i Suzuki Motor pridružili SmartDeviceLink konzorcijumu.

Cilj ove neprofitne grupe je da promoviše više izbora u vezi sa načinom povezivanja mobilnih telefona sa digitalnim tehnologijama vozila, poput displeja, glasovnog prepoznavanja i ostalih programa.

Toyota nije usvojila Apple CarPlay i Google Android Auto u svoje modele, navodeći da bi to ugrozilo bezbednost. Ford ih je ponudio u modelima za 2017. Međutim, „plavi oval“ želi spoljnu platformu koju mogu da koriste svi kreatori aplikacija, koja će biti alternativa Googleu i Appleu.

Snabdevači Elektrobit Automotive, Luxoft Holding i Xevo su se takođe pridružili konzorcijumu. Honda Motor je takođe razmatrala pristupanje ali nije spomenuta u današnjem saopštenju. Harman, Panasonic, Pioneer i QNX su takođe potpisali pisma o namerama pridruživanja.

Proširivanjem konzorcijuma, proizvođači automobila se nadaju da će zadržati kontrolu nad količinom pristupa info-zabavnih aplikacija podacima vozila, navodi se u saopštenju.

Izvor: totalcar.rs

Komentari korisnika: