Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Toyota ima ambiciozne planove za Kinu Reviewed by Momizat on . Toyota namerava da utrostruči proizvodnju svojih automobila u Kini do 2030, kako bi ostala konkurentna na najvećem svetskom tržištu. Japanski prozvođač namerava Toyota namerava da utrostruči proizvodnju svojih automobila u Kini do 2030, kako bi ostala konkurentna na najvećem svetskom tržištu. Japanski prozvođač namerava Rating: 0

Toyota ima ambiciozne planove za Kinu

Advertisement

Toyota namerava da utrostruči proizvodnju svojih automobila u Kini do 2030, kako bi ostala konkurentna na najvećem svetskom tržištu.

Toyota-Logo

Japanski prozvođač namerava da pravi 3,5 miliona vozila godišnje u Kini, uz uvoženje još pola miliona. Trenutno se u ovoj zemlji pravi 1,16 miliona vozila ovog proizvođača, a prodaje 1,3 miliona, što je 4,5 odsto tržištnog udela.

Rivali popu Volkswagena i GM-a na ovom tržištu prodaju više od 4 miliona vozila godišnje, pa postaje jasno zašto Toyota mora da poveća svoje prisustvo na ovom tržištu.

To će se postići povećanjem proizvodnje na 2 miliona jedinica godišnje do početna naredne decenije, sa planom da se poveća na 3,5 miliona do kraja decenije.

Izvor: totalcar.rs

Komentari korisnika: