Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Toyota planira svoju verziju novog BMW Z4 Reviewed by Momizat on . Novi BMW Z4 će biti razvijen u saradnji sa Toyotom, koja inače planira sopstvenu verziju ovog modela.    Novi model bi trebao da ima sličnu konfiguraciju k Novi BMW Z4 će biti razvijen u saradnji sa Toyotom, koja inače planira sopstvenu verziju ovog modela.    Novi model bi trebao da ima sličnu konfiguraciju k Rating: 0

Toyota planira svoju verziju novog BMW Z4

Advertisement

Novi BMW Z4 će biti razvijen u saradnji sa Toyotom, koja inače planira sopstvenu verziju ovog modela. 

toyotaz4-

 

Novi model bi trebao da ima sličnu konfiguraciju kao i aktuelni Z4, što će reći motor naprijed, a pogon na zadnje točkove, dok bi fokus pri izradi ovog automobila trebao da bude i na što lakšoj kontrukciji, poput one kod i8, što podrazumjeva obilnu upotrebu ugljeničnih vlakana.

toyotaz4-2

 

Toyotin dio zadatka jeste razvoj i kontrukcija hibridne tehnologije, sa kondenzatorima kakve trenutno posjeduje i koristi sportski automobil TS030 u LMP1 klasi, kao i koncept Yaris Hybrid R, koji je prikazan prije par mjeseci. Kada je u pitanju klasični motor, izvori navode da će najvjerovatnije biti primjenjen 2,0-litarski turbo agregat, kao optimalno rješenje kada je u pitanju snaga, ali i potrošnja i emisija CO2.

Izvor: www.autoblog.rs

Komentari korisnika: