Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Toyota počinje proizvodnju novih motora u Poljskoj Reviewed by Momizat on . Toyota Motor Europe će uložiti oko 150 miliona evra u svoje dve fabrike u Poljskoj, u kojima će se proizvoditi novi benzinski motori i menjači. Sa dosadašnjim u Toyota Motor Europe će uložiti oko 150 miliona evra u svoje dve fabrike u Poljskoj, u kojima će se proizvoditi novi benzinski motori i menjači. Sa dosadašnjim u Rating: 0

Toyota počinje proizvodnju novih motora u Poljskoj

Advertisement

Toyota Motor Europe će uložiti oko 150 miliona evra u svoje dve fabrike u Poljskoj, u kojima će se proizvoditi novi benzinski motori i menjači.

fabrika-motori

Sa dosadašnjim ulaganjem većim od 950 miliona evra, ovi proizvodni pogoni funkcionišu od 2002. godine, a prvi 1.5-litarski benzinski motor počeće u njima da se sklapa u februaru 2017. godine. Motor će se naći u Yaris modelu, a dve godine kasnije počeće proizvodnja 2.0-litarske jedinice.

Menjači koji će se takođe proizvoditi u Toyotinim poljskim fabrikama koristiće se uz 1.8-litarske ZR motore koji pokreću sve Auris i Auris Touring Sports Hybrid modele koji se prodaju u Evropi, uključujući i C-HR, čija proizvodnja će početi 2018. Trenutno se proizvode u Japanu i uvoze u Evropu.

Kazunori Masuoka, predsednik Toyote za evropsko tržište, kaže da su oni posvećeni svojoj većoj prisutnosti u Poljskoj, pa im je zbog toga važno da povećaju svoje veštine proizvodnje benzinskih motora, što će obezbediti budućnost ovog brenda.

Izvor: totalcar.rs

Komentari korisnika: