Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Toyota prestaje sa prodajom dizela u Evropi 2018. Reviewed by Momizat on . Japanski proizvođač Toyota prestaće već tokom ove godine da prodaje svoja vozila na dizel pogon u Evropi. Direktor Toyote za Evropu Johan van Zil je istakao da Japanski proizvođač Toyota prestaće već tokom ove godine da prodaje svoja vozila na dizel pogon u Evropi. Direktor Toyote za Evropu Johan van Zil je istakao da Rating: 0

Toyota prestaje sa prodajom dizela u Evropi 2018.

Advertisement

Japanski proizvođač Toyota prestaće već tokom ove godine da prodaje svoja vozila na dizel pogon u Evropi.

toyota avensis

Direktor Toyote za Evropu Johan van Zil je istakao da kompanija više neće razvijati dizel tehnologiju već će se koncentrisati na hibridna vozila. Japanski gigant je odluku doneo nakon ogromnog pada potražnje za dizelima na “Starom kontinentu”, a koji je počeo 2015. nakon afere “Dizelgejt” u kojoj je najveći evropski proizvođač Volkswagen varao na testovima emisije štetnih gasova. Toyota je svoju odluku objavila na Sajmu automobila u Ženevi, nedelju dana nakon što je nemački sud odobrio zabranu dizel vozila u svojim gradovima kako bi se unapredio kvalitet vazduha.

Prošle godine oko 15 odsto prodatih vozila Toyote u Evropi su bila na dizel pogon, što je upola manje u odnosu na 2012. Istovremeno, porasla je prodaja Toyotinih hibridnih vozila.

Izvor: B92.net

Komentari korisnika: