Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Toyota želi da kreira automobil koji ne može da se sudari Reviewed by Momizat on . Nedavno predstavljeni Concept-i označava sledeći veliki korak svetskog proizvođača broj 1 ka ostvarivanju bezbednije i održivije autonomne vožnje. Zahvaljujući Nedavno predstavljeni Concept-i označava sledeći veliki korak svetskog proizvođača broj 1 ka ostvarivanju bezbednije i održivije autonomne vožnje. Zahvaljujući Rating: 0

Toyota želi da kreira automobil koji ne može da se sudari

Advertisement

Nedavno predstavljeni Concept-i označava sledeći veliki korak svetskog proizvođača broj 1 ka ostvarivanju bezbednije i održivije autonomne vožnje.

Toyota (2)

Zahvaljujući „Yui“ sistemu veštačke inteligencije, ovaj koncept je kadar da komunicira sa vozačem putem svetla i zvuka u isto vreme vršeći monitoring saobraćajnih aktivnosti. Toyota želi da ovu tehnologiju dodatno unapredi.

U izjavi datoj na CES-u 2017., šef Toyotinog istraživačkog instituta, dr Džil Prat, rekao je da je krajnji cilj kreirati automobil koji koristi „Yui“ sistem veštačke inteligencije i potpuno isključivanje mogućnosti saobraćajnih incidenata.

Toyota (1)

Dotična napredna tehnologija će imati inauguraciju u dva bezbednosna sistema: „Chaufferu“ i „Guardian“. Prvonavedeni će biti kadar da obezbedi peti nivo autonomne vožnje, mada Prat priznaje da nijedan proizvođač automobila „nije ni blizu postizanja petog nivoa“ trenutno. „Guardian“ je napredna verzija bezbednosnih sistema već prisutnih u mnogim današnjim automobilima.

U cilju uvođenja sofisticiranih tehnologija u serijsku proizvodnju, Toyota će nastaviti da sarađuje sa Stenford univerzitetom u Mičigenu i MIT-om.

Izvor: vrelegume.rs

Komentari korisnika: