Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

U Montrealu predstavljen 2014 Mitsubishi Mirage G4 sedan Reviewed by Momizat on . Kako su teaserima i najavili, iz Mitsubishi kompanije su u Montrealu predstavili novi subkompaktni sedan naziva Mirage G4. Očigledno baziran na hatchback modelu Kako su teaserima i najavili, iz Mitsubishi kompanije su u Montrealu predstavili novi subkompaktni sedan naziva Mirage G4. Očigledno baziran na hatchback modelu Rating: 0

U Montrealu predstavljen 2014 Mitsubishi Mirage G4 sedan

Advertisement

Kako su teaserima i najavili, iz Mitsubishi kompanije su u Montrealu predstavili novi subkompaktni sedan naziva Mirage G4. Očigledno baziran na hatchback modelu Mirage, G4 sedan se razlikuje od manjeg srodnika i po specifičnim elementima na karoseriji, najavljeni još pre nešto manje od godinu dana putem koncepta u Šangaju. 

mitsubishi-debuts-its-2014-mirage-g4-at-the-montreal-motor-show-medium_4

 

Gril je daleko uglađeniji i dolazi sa 3 prečke, oštrijim i skladnijim oblikom prednjih svetlosnih grupa, elegantnijim branikom i naglašenijim otvorima za vazduh. Pozadi su promene i najizraženije, sa izduženim prepustom karoserije preko zadnje osovine, ovalnim svetlosnim grupama i “repom”. U osnovi, Mirage G4 je ispod ovih izmena identičan sa evropskom verzijom.

mitsubishi-debuts-its-2014-mirage-g4-at-the-montreal-motor-show-medium_2

 

Osnova enterijera biće preneta iz hatchback osnove, dok će u opremu biti dodat touchscreen displej na centralnoj konzoli, trokraki upravljač i izmenjeni analogni klaster panel. Već u standardnoj opremi na raspolaganju će biti slotovi za konekciju sa iPod/USB uređajima.

Za Evropu najsnažniji agregat zapremine 1,2 litra i 80 konja iz 3 cilindra će na američkom kontinentu biti oslabljen na 74 ks i 100 Nm. Dovoljno za ostvarivanje potrošnje od 5,6 do 6 litara, zavisno da li je uparen sa petostepenom manuelnom ili CVT bezstepenom transmisijom.

mitsubishi-debuts-its-2014-mirage-g4-at-the-montreal-motor-show-medium_3

 

Nakon debija u Montrealu, Mirage G4 subkompaktni sedan Mitsubishija stiže u SAD u aprilu i Njujorski salon automobila. Za sada nema informacija da li ćemo model videti i u Evropi.

Izvor: www.vrelegume.rs

Komentari korisnika: