Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

U Njemačkoj porasla prodaja Volkswagenovih dizelaša Reviewed by Momizat on . Dieselgate polako pada u zaborav, a sve više kupaca vraća se dizelašima. Najviše je profitirao Volkswagen. Vjerovali ili ne, Volkswagen je tijekom prošle godine Dieselgate polako pada u zaborav, a sve više kupaca vraća se dizelašima. Najviše je profitirao Volkswagen. Vjerovali ili ne, Volkswagen je tijekom prošle godine Rating: 0

U Njemačkoj porasla prodaja Volkswagenovih dizelaša

Advertisement

Dieselgate polako pada u zaborav, a sve više kupaca vraća se dizelašima.

passat

Najviše je profitirao Volkswagen. Vjerovali ili ne, Volkswagen je tijekom prošle godine gotovo udvostručio prodaju dizelaša u osobnom programu. Tako je njihov udio skočio s 15 na opet respektabilnih 27%. Udio dizelaša u prodaji Volkswagena je pak tijekom 2018. godine skočio za 4-postotna boda, na 43%.

“U Njemačkoj je debata oko dizelaša emocionalno nabijena i često ne uzima činjenice u obzir. S obzirom na performanse i efikasnost, a u svjetlu klimatskih promjena, dizelski motor će ostati bitna tehnologija još godinama, posebno za one koji prelaze velike udaljenosti”, izjavio je Jurgen Stackmann, član uprave Volkswagena zadužen za prodaju.

U Volkswagenu napominju da novi dizelaši emitiraju do 15% manje CO2 od usporedivih benzinaca, pa je tako EA288 evo generacija motora smanjila emisiju CO2 za do 10 g/km.

Prema JATO analizi udio dizelaša na europskom tržištu je s 36% najmanji od 2001. godine, a pad je zabilježio na 20 od 27 tržišta. Najveći pad prodaje zabilježen je u Velikoj Britaniji (-30%), Skandinaviji (-22%) i zemljama Beneluksa (-22%).

Izvor: index.hr

Komentari korisnika: