Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Više od četvrt milijuna novih Volkswagena stajat će na parkingu Reviewed by Momizat on . Volkswagen unajmljuje goleme parkirne površine na kojima će odložiti na stotine tisuća ovih automobila koje ne smije prodavati. Posljedica je to uvođenja novog Volkswagen unajmljuje goleme parkirne površine na kojima će odložiti na stotine tisuća ovih automobila koje ne smije prodavati. Posljedica je to uvođenja novog Rating: 0

Više od četvrt milijuna novih Volkswagena stajat će na parkingu

Advertisement

Volkswagen unajmljuje goleme parkirne površine na kojima će odložiti na stotine tisuća ovih automobila koje ne smije prodavati.

VWdieselgrave1200

Posljedica je to uvođenja novog WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) standarda koji na snagu stupa 1. rujna. U Volkswagenu su još prošlog mjeseca zaključili kako će četvrt milijuna automobila morati privremeno biti uskladišteno, sve dok se ne odrade testne procedure i prikupe odgovarajući certifikati, javlja AutoNews Europe.

Zbog tih uskih grla u plasmanu pojedinih modela do kupaca neke su izvedbe jednostavno ukinute. Najnoviji primjer je Golf GTI koji je upravo zbog novog standarda ranije umirovljen. S druge strane, Volkswagen će u pojedinim tvornicama tijekom kolovoza zaustavljati proizvodnju na kraće vrijeme, a sve kako se ne bi generirale prevelike zalihe.

VWispugGolf1200

Glasnogovornik Volkswagena potvrdio je kako je kompanija unajmila brojne parkirne prostore, otvorene i zatvorene, a na kojima će privremeno završiti svi oni automobili čija će prodaja biti nakratko obustavljena. Spominje se i prostor aerodroma Brandenburg nedaleko od Berlina, čija se izgradnja produljila za više od deset godina.

Izvor: index.hr

Komentari korisnika: