Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Volkswagen angažovao ‘big shot’ advokate Reviewed by Momizat on . Volkswagen je kažnjen milijardama dolara zbog skandala u vezi sa emisijom dizel motora. Međutim, gigant iz Volfsburga je odlučan u svojoj odbrani u SAD. Naime, Volkswagen je kažnjen milijardama dolara zbog skandala u vezi sa emisijom dizel motora. Međutim, gigant iz Volfsburga je odlučan u svojoj odbrani u SAD. Naime, Rating: 0

Volkswagen angažovao ‘big shot’ advokate

Advertisement

Volkswagen je kažnjen milijardama dolara zbog skandala u vezi sa emisijom dizel motora. Međutim, gigant iz Volfsburga je odlučan u svojoj odbrani u SAD. Naime, VW je angažovao neka od najvećih imena iz advokatske branše, specijalizovana za krivična dela.

vw-logo-hq

Iz toga se da zaključiti da Nemci verovatno neće prihvatiti poravnanje postignuto u dogovoru sa sada već bivšim predsednikom Obamom. Donald Tramp preuzima kancelariju 20. januara.

VW je bio predmet kažnjavanja u građanskim parnicama sa kumulativnom sumom od 16 milijardi dolara, iz već poznatih razloga. Više od 10 miliona vozila širom sveta je uključeno u ovaj problem, uključujući 500.000 u SAD. Do sada, samo jedan bivši VW-ov funkcioner je priznao krivicu, a bivši šef kompanije, Martin Vinterkorn, je istupio sa svoje pozicije ubrzo nakon što je skandal izbio. On je takođe predmet istrage američkog ministarstva pravde.

Volkswagen je negirao da je visoki menadžment znao za „dizel prevaru“, dok je portparol ministarstva pravde, Piter Kar, odbio da da izjavu za Bloomberg, dok je VW-ov portparol, Erik Feler, izjavio za ovu kuću da kompanija iz Volfsburga sarađuje sa vlastima.

U međuvremenu, VW je svoj fokus premestio na elektrifikaciju, a obavezao se da će 2 milijarde dolara usmeriti na infrastrukturu u okviru nulte emisije.

Volkswagenovo građansko poravnanje je oficijelno odobrio sudija Čarls Brejer, u oktobru, pojasnivši da proizvođač treba da započne sa otkupom spornih vozila ili popravkom istih. Lista je sačinjena od sledećih modela: Beetle, Golf, Jetta, Passat i Audi A3.

Izvor: vrelegume.rs

Komentari korisnika: