Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Volkswagen duplira proizvodnju električnog Golfa Reviewed by Momizat on . Kompanija Volkswagen duplira proizvodnju modela e-Golf zbog visoke potražnje koja se za njim javila na tržištu. Naime, InsideEVs magazin navodi da će nemački pr Kompanija Volkswagen duplira proizvodnju modela e-Golf zbog visoke potražnje koja se za njim javila na tržištu. Naime, InsideEVs magazin navodi da će nemački pr Rating: 0

Volkswagen duplira proizvodnju električnog Golfa

Advertisement

Kompanija Volkswagen duplira proizvodnju modela e-Golf zbog visoke potražnje koja se za njim javila na tržištu.

golf-e (1)

Naime, InsideEVs magazin navodi da će nemački proizvođač automobila u svojoj fabrici u Drezdenu uveti još jednu smenu, kako bi duplirao proizvodnju modela e-Golf, pa će se tako umesto 35 automobila dnevno proizvoditi 70 jedinica.

To znači da će se u periodu od mesec dana proizvesti 2100 vozila, a od marta 2018. godine, taj broj će se postepeno povećavati.

golf-e (2)

U svom najnovijem izadnju, VW e-Golf poseduje bateriju kapaciteta 35,8 kilovat-sati, što je znatno više od kapaciteta baterije koju su posedovali modeli proizvedeni pre 2017. godine. Razdaljina koju ovaj model može da pređe sa jednim punjenjem iznosi između 134 i 201 kilometar. Elektromotor koji pogoni ovo vozilo proizvodi 134 konjskih snaga i 290 Nm obrtnog momenta.

golf-e (3)

Inače, Golf je danas ostvario rekord u broju proizedenih automobila u toku jedne godine, sa proizvedenih šest mniliona jedinica. Šta to beše “Dizelgejt”?

Izvor: vrelegume.rs

Komentari korisnika: