Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Volkswagen mora da isplati punu cijenu vozila vlasniku Golfa koji je kupljen nov 2012. godine Reviewed by Momizat on . Sud u Nemačkoj je odlučio da Folksvagen mora da isplati punu cenu vozila vlasniku Golfa koji je kupljen nov 2012. godine, jer automobil sadrži nelegalni softver Sud u Nemačkoj je odlučio da Folksvagen mora da isplati punu cenu vozila vlasniku Golfa koji je kupljen nov 2012. godine, jer automobil sadrži nelegalni softver Rating: 0

Volkswagen mora da isplati punu cijenu vozila vlasniku Golfa koji je kupljen nov 2012. godine

Advertisement

Sud u Nemačkoj je odlučio da Folksvagen mora da isplati punu cenu vozila vlasniku Golfa koji je kupljen nov 2012. godine, jer automobil sadrži nelegalni softver za varanje na testovima emisija štetnih gasova.

vw-tdi

Folksvagen je saopštio da veruje da sud u Augzburgu nije postupio po zakonu i da će uložiti žalbu višestepenom regionalnom sudu.

Sud je zaključio da je Folksvagen postupio nemoralno kada je namerno ugradio sporni softver da bi povećao prodaju i zaradu, rekao je portparol suda.

Sud je naredio da vlasnik automobila dobije odštetu u visini originalne cene “golfa” od skoro 30.000 evra.

“Folksvagen” je saopštio da kupci nemaju pravnu osnovu da se žale pošto nisu pretrpeli nikakvu štetu ili gubitke.

“Vozila su bezbedna i ispravna za vožnju”, navodi se u saopštenju.

Kompanija je podsetila da je većina od oko 9.000 tužbi povodom dizelskog skandala odbačena pred okružnim i višim sudovima.

Folksvagen je ranije priznao da je ugradio nelegalni softver u 11 miliona vozila širom sveta. Kompanija je pristala da plati milijarde dolara odštete u SAD u okviru vansudskih poravnanja, ali nije sklopila sličan aranžman u Evropi.

Izvor: Capital.ba / SRNA

Komentari korisnika: