Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Volkswagen namjerava da ukine bar 5.000 radnih mjesta do 2023. godine Reviewed by Momizat on . Nemački automobilski div Volkswagen (VW) planira da pokrene novi program štednje koji bi uključivao ukidanje oko 5.000 radnih mesta u upravi do 2023. godine, pi Nemački automobilski div Volkswagen (VW) planira da pokrene novi program štednje koji bi uključivao ukidanje oko 5.000 radnih mesta u upravi do 2023. godine, pi Rating: 0

Volkswagen namjerava da ukine bar 5.000 radnih mjesta do 2023. godine

Advertisement

Nemački automobilski div Volkswagen (VW) planira da pokrene novi program štednje koji bi uključivao ukidanje oko 5.000 radnih mesta u upravi do 2023. godine, piše poslovni dnevnik Handelsblatt.

vw skandal

Prema informacijama iz krugova grupe, ta brojka bi mogla da naraste i do 7.000, piše list.

Radna mesta bi počela da se ukidaju od sledeće godine u sklopu plana izvršnog direktora Herberta Diessa o poboljšanju poslovnih rezultata.

Dodatni razlog je preorijentacija grupe na elektromotore, piše Handelsblatt, za čiju proizvodnju je potrebno manje radnika nego za proizvodnju klasičnih automobila s motorima s unutrašnjim sagorevanjem.

Tome treba dodati i činjenicu da je proizvodnja električnih automobila skuplja a kupci nisu spremni da plate više, pa je kompanija prisiljena da smanji troškove.

Zato se razmatraju mere poboljšanja efiaksnosti ‘teške’ 5,9 milijardi evra godišnje, koje bi se primenjivale od 2023., navodi list.

Pritom bi cilj u stvari trebalo da bude još ambiciozniji i da iznosi sedam milijardi evra, kažu u koncernu prema pisanju Handelsblatta.

Izvor: autoblog.rs

Komentari korisnika: