Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Volkswagen priznaje da i dalje testira 5-cilindrični Golf Reviewed by Momizat on . Nada kako će Volkswagen lansirati posebnu R izvedbu modela golf i dalje živi. Naime, VW je priznao kako i dalje vrši testiranja Golfa s 5-cilindričnim motorom. Nada kako će Volkswagen lansirati posebnu R izvedbu modela golf i dalje živi. Naime, VW je priznao kako i dalje vrši testiranja Golfa s 5-cilindričnim motorom. Rating: 0

Volkswagen priznaje da i dalje testira 5-cilindrični Golf

Advertisement

Nada kako će Volkswagen lansirati posebnu R izvedbu modela golf i dalje živi. Naime, VW je priznao kako i dalje vrši testiranja Golfa s 5-cilindričnim motorom. Drugim riječima, time i dalje postoji mogućnost kako će na tržište stići R420 pokretan s 2,5-litrenim 5-cilindričnim pogonskim strojem.

Volkswagen_Golf_R_2018

Ova informacija dolazi od strane Motor Magazinea kojem je Todd Ford jedan od vodećih ljudi VW Australia rekao da da odjel R i dalje testira “razne druge pogonske strojeve.” Ford je dodao kako to nije potvrda da će takav proizvod stići na tržište, no ljubitelji VW-a, a posebno hot-hatch Golfova se svakako mogu nadati da će njemački proizvođač lansirati novog kralja ovog segmenta.

Podsjetimo, VW je navodno ranije radio na razvoju ovog automobila, ali je navodno odustao zbog financijskih teškoća uzrokovanih Dieselgateom. Iz VW-a se u posljednje vrijeme mogu čuti izjave kako je spomenuta afera iza njih pa su se razbuktale glasine o nastavku s pojedinim projektima, a kao najzanimljiviji se ističe Golf R420. Tome su svakako pomogla i ponovna viđenja testnog prototipa na Nürburgringu.

O kakvom bi se Golfu u tom slučaju radilo dovoljno govori podatak da bi takva izvedba bila čak 120 KS snažnija od nedavno osvježenog Golfa R koji je zbog usklađivanja s WLTP-om izgubio 10 KS. Nadalje, ovaj bi automobil bio opremljen 4Motion sustavom pogona na sva četiri kotača te cijelim nizom drugih unaprjeđenja koja bi ga odvojila od ostatka ponude i učinila, takoreći, kraljem hot hatch segmenta.

Takav Golf bi bio izravna konkurencija budućem Mercedes-AMG-u A 45 te bi nadvisio i spomenuti RS3 Sportback pa se zbog toga vjeruje kako će se raditi o vozilu limitirane serije. Također, njegovo lansiranje bi bio i svojevrsni oproštaj od trenutne, sedme generacije Golfa i priprema za skorašnji dolazak Golfa VIII koji se očekuje tijekom sljedeće godine.

Nadamo se kako ćemo uskoro saznati više.

Izvor: autonet.hr

Komentari korisnika: