Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Volkswagen zaposlit će 1.000 IT stručnjaka Reviewed by Momizat on . Vodstvo Volkswagen kompanije odlučno pravi strateške promjene u poslovanju kompanije. Jedna novih promjena je plan da se zaposli 1.000 IT stručnjaka koji će Nje Vodstvo Volkswagen kompanije odlučno pravi strateške promjene u poslovanju kompanije. Jedna novih promjena je plan da se zaposli 1.000 IT stručnjaka koji će Nje Rating: 0

Volkswagen zaposlit će 1.000 IT stručnjaka

Advertisement

Vodstvo Volkswagen kompanije odlučno pravi strateške promjene u poslovanju kompanije. Jedna novih promjena je plan da se zaposli 1.000 IT stručnjaka koji će Njemačkog proizvođača učiniti predvodnikom u autoindustriji kada je riječ pametnim automobilima.

Volkswagen-BUDD-e-concept-02

Također, Volkswagen želi uvesti i nove trendove u automobilsku industriju za što su mu potrebni upravo stručnjaci iz IT tehnologije.

Zapošljavanje stručnjaka iz industrije igara, ali i nekih drugih delatnosti poput robotike trebalo bi da Volkswagenu obezbjedi konkurentnost na polju razvoja sistema povezivanja, vještačke inteligencije, pa i virtuelne stvarnosti.

Više od polovine novozaposlenih radiće u Wolfsburgu, dok će ostatak biti raspoređen na IT centre u Berlinu i Minhenu. U Volkswagenu kažu da će kreirati budućnost, posebno kada su u pitanju sistemi autonomne vožnje, tzv. E-mobilnost i razvoj programa.

Izvor: carlander.ba

Komentari korisnika: