Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Volvo hoće da redefiniše industriju automobila Reviewed by Momizat on . Umesto automobila na sajmu u Los Anđelesu, „Volvo“ će prikazati svoju viziju. Redefinišemo šta automobil može da bude, kažu u „Volvou“, čiji je vlasnik jedna ki Umesto automobila na sajmu u Los Anđelesu, „Volvo“ će prikazati svoju viziju. Redefinišemo šta automobil može da bude, kažu u „Volvou“, čiji je vlasnik jedna ki Rating: 0

Volvo hoće da redefiniše industriju automobila

Advertisement

Umesto automobila na sajmu u Los Anđelesu, „Volvo“ će prikazati svoju viziju. Redefinišemo šta automobil može da bude, kažu u „Volvou“, čiji je vlasnik jedna kineska korporacija, a vodi je švedski menadžment.

volvo-logo

Sudbina auto-industrije, ali i velikih kompanija polako postaje sve neizvesnija uvođenjem novih tehnologija. Novih modela na benzin i dizel sve je manje, zakonska ograničenja proteruju automobile iz evropskih metropola, a akcije velikih proizvođača na berzi sve manje vrede.

Svi očekuju revoluciju – elektrovozila koja sama voze i naravno, promenu vlasništva nad vozilima, tačnije, da nema više individualnih vlasnika, nego se vozila koriste i razmenjuju u zavisnosti od potrebe.

„Umesto pokazivanja automobila medijima i posetiocima, ‘Volvo’ će demonstrirati svoju viziju, redefinišući šta automobil može da bude. Tu će biti brojne demonstracije sistema za povezivanje kao što je razmena automobila, te kompanijina vizija autonomne vožnje“, navodi Hankan Samuelson iz kompanije „Volvo“.

U centralnom delu štanda „Volvoa“ biće postavljena svojevrsna umetnička instalacija sa porukom: „Ovo nije automobil“.

„Pokrenuli smo priču o budućnosti automobila. Umesto da donesemo koncept-automobil, pričaćemo o konceptu automobila“, napominje Martin Levanston iz „Volvoa“.

Ova akcija „Volvoa“ je samo nastavak propadanja sajmova automobila jer su mnogi veliki proizvođači ove godine propuštali glavne događaje. Pariz, Frankfurt pa i Ženeva, neće više privlačiti kupce.

Stručnjaci kažu da će u budućnosti automobili biti prezentovani uz mobilne telefone i mreže, pa će ih sve više biti na sajmovima informacionih tehnologija.

Izvor: novosti.rs

Komentari korisnika: