Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Volvo: “Volkswagenovo varanje je bila javna tajna” Reviewed by Momizat on . Nakon što je Volkswagen Group of America objavio da će morati na ime kompenzacija da isplati 14,7 milijardi dolara, iz protivničkog tabora stižu izjave da dotič Nakon što je Volkswagen Group of America objavio da će morati na ime kompenzacija da isplati 14,7 milijardi dolara, iz protivničkog tabora stižu izjave da dotič Rating: 0

Volvo: “Volkswagenovo varanje je bila javna tajna”

Advertisement

Nakon što je Volkswagen Group of America objavio da će morati na ime kompenzacija da isplati 14,7 milijardi dolara, iz protivničkog tabora stižu izjave da dotični skandal uopšte nije iznenađujući.

auspuh

U razgovoru sa australijskim novinarima, Kent Flek, Volvoov rukovodilac, rekao je da je varanje VW-a bila javna tajna u automobilskoj industriji, i da su Volvoovi inženjeri znali da ne mogu da ispune stroge američke zahteve za dizel automobile, uprkos korišćenju iste osnovne tehnologije i delova kao i VW. Volvo ne prodaje dizel modele u SAD dugi niz godina.

„Imamo iste snabdevače, Bosch, Denso, radimo s istim partnerima, tako da znamo da takva tehnologija ne postoji“, rekao je on. „Seli smo i razmotrili sve moguće činjenice, vrednosti, podatke sa stručnjacima iz svake oblasti. Jednostavno nismo mogli da postignemo to što su oni „postigli.“

Ovo nije prvi put da funkcioner iz rivalske marke tvrdi da se znalo za VW-ov poništavajući uređaj. Nešto ranije ove godine, Bob Luc, bivši šef GM-a, rekao je da su njegovi inženjeri takođe imali sumnje u vezi sa emisijom Volkswagenovih dizel modela.

„Moji ljudi su mi rekli da su prostudirali Volkswagenove proizvode i da nisu mogli da naprave hardver koji bi zadovoljio emisione standarde“, rekao je on u februaru.

Volvo se polako napušta dizel tehnologiju. Kompanija je i javno saopštila da se posvećuje hibridnoj i električnoj tehnologiji, jer veruje da će dizeli postati komplikovaniji i skuplji kako standardi emisije izduvnih gasova budu postajali strožiji. Švedski proizvođač je takođe izjavio da se nada da će prodati milion elektrifikovanih automobila do 2025., s tim što će prvi model koji bude koristio baterije, biti lansiran 2019.

Izvor: vrelegume.rs

Komentari korisnika: