Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

VW Golf GTI sa 290KS by RevoZport Reviewed by Momizat on . RevoZport je predstavio tuning paket za VW Golfa GTI sa kojim ovaj popularni hot hatch dobija još bolje performanse, ali i napucaniji izgled. Krenut ćemo od nov RevoZport je predstavio tuning paket za VW Golfa GTI sa kojim ovaj popularni hot hatch dobija još bolje performanse, ali i napucaniji izgled. Krenut ćemo od nov Rating: 0

VW Golf GTI sa 290KS by RevoZport

Advertisement

RevoZport je predstavio tuning paket za VW Golfa GTI sa kojim ovaj popularni hot hatch dobija još bolje performanse, ali i napucaniji izgled.

Krenut ćemo od novosti po pitanju izgleda. Suptilni aero kit donosi dvostruke prednje usmjerivače zraka, haubu sa dvostrukim otvorima za zrak izrađenu od ugljičnih vlakana, redizajnirane pragove vrata, GT krovni spojler, stražnji difuzor i crvene akcente od ugljičnih vlakana.

Što se tiče snage i performansi, ekipa iz RevoZporta je remapirala ECU (elektronska kontrolna jedinica) 4-cilindričnom 2.0 TSI motoru, ugradila novi sistem ubrizgavanja i ispušni sistem od titanijuma koji je čak 50% lakši od fabričkog. Kao rezultat ovih promjena, snaga 2.0 TSI motoru je povećana sa 230 na nešto više od 290KS. Podaci o ubrzanju nisu objavljeni, ali poređenja radi, GTI sa 230KS ubrzava od 0-100 za 6.4 sekunde.

Izvor:novavozila.ba

Komentari korisnika: