Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

VW neće da otkupi modele sa 3.0 TDI motorom Reviewed by Momizat on . Folksvagen grupa planira da popravi 3,0-litarske TDI motore pogođene skandalom 'Dizelgejt' umesto da otkupi 'zaražene' automobile da bi izbegao dodatne troškove Folksvagen grupa planira da popravi 3,0-litarske TDI motore pogođene skandalom 'Dizelgejt' umesto da otkupi 'zaražene' automobile da bi izbegao dodatne troškove Rating: 0

VW neće da otkupi modele sa 3.0 TDI motorom

Advertisement

Folksvagen grupa planira da popravi 3,0-litarske TDI motore pogođene skandalom ‘Dizelgejt’ umesto da otkupi ‘zaražene’ automobile da bi izbegao dodatne troškove od nekoliko milijardi dolara.

Volkswagen-Touareg-v6-TDI

Nemački proizvođač je najavio da će snositi troškove od 10 milijardi dolara za otkup 475.000 automobila u SAD koji koriste 2.0 TDI motore, ali da će vlasnici modela sa 3.0 TDI motorima morati da pristanu na popravku. Advokat koji zastupa VW rekao je da veći motori mogu lakše da se preprave jer koriste drugačiji tip uređaja za nameštanje rezultate vezanih za emisiju štetnih gasova. Folksvagen je tražio dodatnih dva meseca da se potpuno uveri da je predloženo tehničko rešenje prava stvar.

Pretpostavlja se da u SAD ima oko 85.000 automobila koji koriste 3.0 TDI motore a u pitanju su modeli „folksvagen tuareg“, „porše kajen“, „audi A6“, „audi A7“, „audi A8“, „audi Q5“ i „audi Q7“ proizvedeni od 2009. godine.

Izvor: Mojauto.rs

Komentari korisnika: