Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

VW Passat B8 kuca na vrata: Pokretaće ga 2.0 TDI Bi-turbo Reviewed by Momizat on . Volkswagen već uveliko radi na razvoju nove generacije modela Passat, koji bi svetskoj javnosti mogao biti prikazan na međunarodnom sajmu automobila u Frankfurt Volkswagen već uveliko radi na razvoju nove generacije modela Passat, koji bi svetskoj javnosti mogao biti prikazan na međunarodnom sajmu automobila u Frankfurt Rating: 0

VW Passat B8 kuca na vrata: Pokretaće ga 2.0 TDI Bi-turbo

Advertisement

Volkswagen već uveliko radi na razvoju nove generacije modela Passat, koji bi svetskoj javnosti mogao biti prikazan na međunarodnom sajmu automobila u Frankfurtu 2015. godine. Novi Passat (B8) imaće ultra-laganu konstrukciju, unapređene motore i veći prtljažnik…

Volkswagen-Passat-sedan-1

Nemački magazin AutoBild objavio je nekoliko špijunskih fotografija i informacija o novom Passatu. Posle serije modela koji su razvijeni na modularnoj platformi MQB, Volkswagen Passat B8 biće novi model niže srednje klase na ovoj platformi. Moderna konstrukcija karoserije, sa većom upotrebom čelika visoke čvrstoće, doneće uštedu mase od 80 kilograma.

U poređenju sa aktuelnim Passatom, nova generacija će imati veće međuosovinsko rastojanje i širi trag točkova. Zahvaljući tome, obezbediće više prostora za putnike i prtljag. Prema pisanju AutoBilda, karavanski Passat konačno će imati veći prtljažnik nego Golf Variant. Broj karoserijskih verzija biće proširen za kabriolet i kupe.

Zanimljivi noviteti očekuju se i pod haubom budućeg Passata. Šestocilindarski agregat V&6 3.6 odlazi u istoriju, a u ponudi će ga zameniti 2.0 TSI (kodna oznaka EA888). U Audiju S3 ovaj agregat postiže maksimalnu snagu od 300 KS. Najpopularniji turbodizel motor u Passatu, 2.0 TDI, biće dostupan u rasponu snage od 110 do 230 KS. Najsnažnija verzija turbodizela biće opremljena sa dva turbopunjača. Volkswagen radi na razvoju novog 10-stepenog menjača DSG, koji bi mogao debitovati upravo u ovom modelu.

Foto:

Volkswagen-Passat-sedan-3

 

Volkswagen-Passat-sedan-4

 

Volkswagen-Passat-sedan-5

 

Volkswagen-Passat-sedan-7

 

Volkswagen-Passat-sedan-9

 

Izvor: www.automagazin.rs

Komentari korisnika: