Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

VW ukida sve dizele u Australiji Reviewed by Momizat on . Volkswagen će, zbog Dizelgejta, u Australiji ukinuti sva svoja dizel vozila počevši od oktobra, kada će na ovom tržištu biti predstavljen Golf za 2019. godinu s Volkswagen će, zbog Dizelgejta, u Australiji ukinuti sva svoja dizel vozila počevši od oktobra, kada će na ovom tržištu biti predstavljen Golf za 2019. godinu s Rating: 0

VW ukida sve dizele u Australiji

Advertisement

Volkswagen će, zbog Dizelgejta, u Australiji ukinuti sva svoja dizel vozila počevši od oktobra, kada će na ovom tržištu biti predstavljen Golf za 2019. godinu sa turbo-benzinskim pogonom.

VW-logo

Ranije ove godine, nemački proizvođač je uklonio Passat dizel iz svog ranga, a potom i Jettu, pa se od benzinaca tamo prodaje samo Arteon. Passat Alltrack turbo-dizel model uskoro će takođe biti odstranjen iz ranga, kao i dizel Tiguan sa petoro sedišta.

Direktor Volkswagena za Australiju Majkl Barš kaže da je ova odluka deo plana da se smanji kompleksnost pogona na tom tržištu.

Ostaje da se vidi kako će ova odluka uticati na prodaju u Australiji, pošto su dizelaši u 2017. činili 22,2 odsto prodaje svih vozila ovog proizvođača na tom kontinentu.

Izvor: totalcar.rs

Komentari korisnika: