Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Zaboravite na klasične ekrane u automobilima, dolazi nam nešto još zanimljivije Reviewed by Momizat on . Ako sudimo po oceni žirija, ovo je novi smer koji ćemo gledati u enterijerima novih automobila. Infotainment i što veći "tabletić" u automobilu su danas prvi i Ako sudimo po oceni žirija, ovo je novi smer koji ćemo gledati u enterijerima novih automobila. Infotainment i što veći "tabletić" u automobilu su danas prvi i Rating: 0

Zaboravite na klasične ekrane u automobilima, dolazi nam nešto još zanimljivije

Advertisement

Ako sudimo po oceni žirija, ovo je novi smer koji ćemo gledati u enterijerima novih automobila.

canatu 3d

Infotainment i što veći “tabletić” u automobilu su danas prvi i najvažniji deo opreme kod većine kupaca. U budućnosti bi ekrani mogli da ih u potpunosti opsednu, posebno ako zaživi rešenje finske kompanije Canatu.

Ona je u kategoriji “Concept cars” na Automotive Brand Contest takmičenju osvojila prvo mesto s revolucionarnom 3D Toch Surface. Najkraće, radi se o 3D oblikovanoj površini osetljivoj na dodir, a koja otvara potpuno nove mogućnosti u oblikovanju interaktivnih ekrana.

Osim što ovakvo rešenje omogućava atraktivniji izgled, dodatno će podići bezbednost korišćenja u automobilima. Sada više neće biti potrebno da se gleda u ekran pri traženju prostora za izbor željene opcije, već će korisnik moći da se orijentiše dodirom, baš kao što je to bio slučaj na sistemima bez ekrana.

Izvor: Index.hr

Komentari korisnika: