Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Zašto Avtovaz smanjuje izvoz Lada u Evropsku uniju? Reviewed by Momizat on . Ruska kompanija Avtovaz sprema se da smanji isporuku svojih vozila u zemlje Evropske unije zbog pooštravanja ekoloških zahteva koji važe za automobile. Posle iz Ruska kompanija Avtovaz sprema se da smanji isporuku svojih vozila u zemlje Evropske unije zbog pooštravanja ekoloških zahteva koji važe za automobile. Posle iz Rating: 0

Zašto Avtovaz smanjuje izvoz Lada u Evropsku uniju?

Advertisement

Ruska kompanija Avtovaz sprema se da smanji isporuku svojih vozila u zemlje Evropske unije zbog pooštravanja ekoloških zahteva koji važe za automobile.

lada

Posle izbijanja Dizelgejta, skandala oko varanja na testovima emisije štetnih gasova iz automobila, zemlje Evropske unije bile su prinuđene da pooštre ekološke standarde vezano za automobile.

Tako je prema novim pravilima u zemljama EU dozvoljeno korišćenje automobila čija emisija ugljen dioksida ne premašuje 120 grama po jednom kilometru.

Treba reći da za automobile Lada taj pokazatelj iznosi 138-216 g/km. Bez obzira na to što prodaja automobila koji ne odgovaraju ekološkim standardima nije zabranjena, porez na svaki gram iznad norme je prilično veliki, pa će svakako uticati na potražnju automobila. Samo u Nemačkoj za svaki „suvišni“ gram treba platiti dva evra.

Ruska kompanija planira da se vrati na raniji nivo isporuka do 2020. godine, a u ovom trenutku njeni inženjeri rade na prilagođavanju tehničkih karakteristika evropskim standardima. Prema prognozama iz Avtovaza potencijalni gubici zarade od prodaje automobila u Evropskoj uniji mogli bi da iznesu oko tri milijarde rubalja.

Rešenje problema moglo bi da donese opremanje Lada hibridnim pogonskim agregatima, pišu ruski automobilski časopisi.

Izvor: Russia Beyond

Komentari korisnika: