Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Zašto nakadašnji model Dacije bilježi rekordne prodajne rezultate Reviewed by Momizat on . Na poslednjem moskovskom sajmu automobila, među brojnim novitetima najvećeg ruskog automobilskog proizvođača, nije se našla i obnovljena Lada Largus. Malo iznen Na poslednjem moskovskom sajmu automobila, među brojnim novitetima najvećeg ruskog automobilskog proizvođača, nije se našla i obnovljena Lada Largus. Malo iznen Rating: 0

Zašto nakadašnji model Dacije bilježi rekordne prodajne rezultate

Advertisement

Na poslednjem moskovskom sajmu automobila, među brojnim novitetima najvećeg ruskog automobilskog proizvođača, nije se našla i obnovljena Lada Largus.

lada-largus (1)

Malo iznenađenje, jer se redizajn Largusa dugo najavljuje s obzirom da je reč o automobilu predstavljenom još 2012. godine. A Largus je u stvari otkriven još pre 12 godine s originalnom značkom i imenom – Dacia Logan MCV.

Ipak, Yves Karakatzanis iz AvtoVAZ-a kaže da nema potrebe za doterivanjem jer je vremešni model ove godine jedan od bestselera ruskog tržišta, s rastom prodaje od neverovatnih 47 posto!

U čemu je tajna uspeha Largusa? Najvažnije, reč o pouzdanom automobilu, razvijenom od Renaulta, koji nudi dosta prostora.

lada-largus (2)

Largus na latinskom znači velikodušan, a može da se prevede i kao izvedenica od engleske reči “large”. Drugim rečima, velika, velikodušna, čak raskošna ponuda prostora, putničke verzije Universal i Van dostavnjaka.

Dakle, 135 litara za prtljag uz konfiguraciji sa 7-sedišta, 560 litara na 5-sedu, odnosno 2350 litara uz korišćenje vozačkog i suvozačkog sedišta (izvađen treći red i preklopljen naslon drugog reda).

Po čemu se Largus razlikuje od nekadašnjeg Dacia Logana MCV? Na dizajnu nije bilo previše posla, prednji deo je usklađen s nekadašnjim vizuelnim identitetom Lade, ali je pravi posao bilo prilagođavnje tehnike ruskim uslovima.

lada-largus (3)

Test prototipovi su prešli stotine hiljada kilometara u različitim klimatskim uslovima, s akcentom na hladnu rusku zimu, na svim mogućim podlogama, od kaldrme i makadama do grubog istočnoevropskog asfalta.

Rezultati testova su naterali ruske inženjere da modifikuju prednje vešanje i da zaštite podvozje 2,5-milimetarskom čeličnom pločom.

Pre četiri godine Rusi su ponudu upotpunili crossover verzijom Lada Largus Cross, a tokom 2016. i 2017. Renaultovi 1,6 litarski motori su zamenjeni Ladinim iste zapremine (sa 87 ili 106KS).

lada-largus (4)

Svemu treba dodati izuzetno povoljnu cenu jer je licenca za šasiju, delove i sklopove Largusa plaćena Renaultu “kompenzaciono” 220 miliona evra. Zato ne čudi da osnovni model – Lada Largus Universal 1.6 (87KS) košta 515 hiljada rubalja, odnosno 6.700 evra.

Izvor: Radiosarajevo.ba

Komentari korisnika: