Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Audi e-tron GT concept i zvanično Reviewed by Momizat on . Audi na ovogodišnjem sajmu automobila u Los Anđelesu prikazuje i koncept svog budućeg električnog modela e-tron GT. Nemci naime sem ovog koncepta planiraju i se Audi na ovogodišnjem sajmu automobila u Los Anđelesu prikazuje i koncept svog budućeg električnog modela e-tron GT. Nemci naime sem ovog koncepta planiraju i se Rating: 0

Audi e-tron GT concept i zvanično

Advertisement

Audi na ovogodišnjem sajmu automobila u Los Anđelesu prikazuje i koncept svog budućeg električnog modela e-tron GT.

audi-e-tron-gt 544

Nemci naime sem ovog koncepta planiraju i serijski model, i to za kraj 2020. godine, pa će njime konkurisati Teslinom Modelu S P100D.

Po sadašnjim najavama, serijski Audi e-tron GT će imati pogon na sva četiri točka, a autonomija će iznositi više od 400 km.

audi-e-tron-gt 5444

Audijev šef tehničkog razvoja Ulrich Widmann je ranije otkrio i da će e-tron GT dobiti neke Porscheove gene, uključujući tu i platformu J1 koju koristi i električni Porsche Taycan.

Takođe, u pitanju je veoma dinamičan automobil, uz najavu da će 80% kapaciteta baterija moći da se napuni za oko 20 minuta (baterije su inače od 90 kWh).

audi-e-tron-gt 531

Što se ovog koncepta tiče, automobil je dugačak 496 cm, širok 196 cm, visok 138 cm, međuosovinsko rastojanje iznosi 290 cm, a raspolaže snagom od 434 kW/590KS.

Ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 3,5 sekundi, do 200 km/h stiže za 12 sekundi, dok je najveća brzina el. ograničena na 240 km/h.

audi-e-tron-gt 53

Na vozilu se ističu i heksagonalna prednja maska, Matrix LED prednja svetla, točkovi od 22 inča, gume 285/30, kao i minimalsitička kabina sa digitalnim instrumentima, glasovnim komandama i volanom sa alkantarom.

Treba pomenuti da automobil nema klasične ručice na vratima kao i da raspolaže sa sistemom autonomne vožnje Nivoa 3.

audi-e-tron-gt 54

Serijski e-tron GT će se proizvoditi u Neckarsulm fabrici u Nemačkoj, pri čemu će to biti jedan od 10 Audijevih električnih modela koji će se pojaviti do 2025. godine.

Izvor: autoblog.rs

Komentari korisnika: