Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Italdesign DaVinci Reviewed by Momizat on . Dizajnerska kuća Italdesign je u Ženevi premijerno predstavila atraktivnu studiju pod imenom DaVinci koja demonstrira mogućnosti korišćenja kako električnog, ta Dizajnerska kuća Italdesign je u Ženevi premijerno predstavila atraktivnu studiju pod imenom DaVinci koja demonstrira mogućnosti korišćenja kako električnog, ta Rating: 0

Italdesign DaVinci

Advertisement

Dizajnerska kuća Italdesign je u Ženevi premijerno predstavila atraktivnu studiju pod imenom DaVinci koja demonstrira mogućnosti korišćenja kako električnog, tako i klasičnog pogonskog sistema

Italdesign-DaVinci_Concept-2019-1280-01

Pored već etabliranih, što velikoserijskih, što maloserijskih proizvođača automobila, na Salonu automobila u Ženevi nekoliko dizajnerskih kuća je predstavilo svoje, može se slobodno reći, veoma atraktivne studije. Jedan od njih je i Italdesign.

Ne, nije u pitanju specijalni Nissan GT-R50 već potpuno novi automobil po imenu DaVinci – veliki Grand Tourer na električni pogon koji može da preveze četiri odrasle osobe.

Italdesign-DaVinci_Concept-2019-1280-05

Ono što je interesantno jeste da prikazana studija zapravo nije ni imala pogonski sistem, iako je napred moguće smestiti jedan, a pozadi drugi elektromotor, koji bi se energijom snabdevali iz baterija, smeštenih u podu vozila.

Italdesign-DaVinci_Concept-2019-1280-07

Italdesign je istovremeno ostavio mogućnost da DaVinci, uz sitnije modifikacije, umesto električnog, može koristiti i klasičan SUS motor u vidu 4,0-litarskog V8, i to sa 4×4 pogonom.

Italdesign-DaVinci_Concept-2019-1280-08

Nažalost, ovaj atraktivni automobil neće doživeti svoju serijsku proizvodnju već je zamišljeno da posluži kao tehnološki demonstrator mogućnosti ove modularne platforme da „ugosti“ kako električne, tako i klasične pogonske sisteme.

Izvor: topspeed.rs

Komentari korisnika: