Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Dizajnerska studija Lada Peter Turbo – postoji samo jedan primjerak Reviewed by Momizat on . AvtoVAZ, ili ako želite Lada, prije 18 godina pokazala je dizajnersku studiju koja je vrlo interesantna i danas. Lada Peter Turbo pokazana je premijerno 2000. g AvtoVAZ, ili ako želite Lada, prije 18 godina pokazala je dizajnersku studiju koja je vrlo interesantna i danas. Lada Peter Turbo pokazana je premijerno 2000. g Rating: 0

Dizajnerska studija Lada Peter Turbo – postoji samo jedan primjerak

Advertisement

AvtoVAZ, ili ako želite Lada, prije 18 godina pokazala je dizajnersku studiju koja je vrlo interesantna i danas. Lada Peter Turbo pokazana je premijerno 2000. godine na autosalonu Moscow Motor Show 2000.

lada (1)

Bilo je to samo dvije godine nakon premijere studije Lada Rapan o kojoj smo već pisali. Zanimljivo je kako ova studija nema do kraja uobličenu unutrašnjost, a više pažnje dalo se izgledu karoserije.

lada (2)

Radilo se o automobilu izuzetno futurističkih linija koji je bio odlične aerodinamike. Jedan od najzanimljivijih detalja studije Lada Peter Turbo je krov lagano konkavnog oblika (ulubljeno prema dolje) kako bi se dobila bolja aerodinamika i smanjio otpor zraka karoserije.

lada (3)

Dizajnerski prototip je do autosalona u Parizu bio dorađen, osobito unutrašnjost, ali i nikad do kraja završen. Mnogobrojne izvedbe, kao rotirajuća sjedala i druge, jednostavno su preuzeli s modela Lada Rapan.

lada (4)

No, dočekala ga je ista sudbina kao i koncept Rapan, nikad nije došao do serijske proizvodnje. Danas postoji samo jedan primjerak studije Lada Peter Turbo koji je izložen u tvorničkom automobilskom muzeju AvtoVAZ-a.

Izvor: automania.hr

Komentari korisnika: