Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Električni i autonomni Volvo 360c concept Reviewed by Momizat on . Nedavno najavljen sa nekoliko zatamnjenih teaser slika i kratkim video klipovima, Volvo 360c concept je danas i zvanično predstavljen novinarima. Radi se o potp Nedavno najavljen sa nekoliko zatamnjenih teaser slika i kratkim video klipovima, Volvo 360c concept je danas i zvanično predstavljen novinarima. Radi se o potp Rating: 0

Električni i autonomni Volvo 360c concept

Advertisement

Nedavno najavljen sa nekoliko zatamnjenih teaser slika i kratkim video klipovima, Volvo 360c concept je danas i zvanično predstavljen novinarima.

Volvo 360c Exterior

Radi se o potpuno električnom vozilu sa autonomnim sistemom vožnje Nivoa 5, ali Volvo u saopštenju nije objavio podatke o snazi elektromotora, baterijama ili autonomiji.

Šveđani su se više koncentrisali da pojasne da je 360c concept zamišljen kao alternativa tradicionalnom putovanju autobusom, vozom ili čak kraćih avionskih relacija, dakle za prevoz putnika od tačke A do tačke B, od vrata do vrata.

Marten Levenstam, šef za korporativnu strategiju u Volvou, navodi da 360c concept daje uvid u to kako će autonomna tehnologija promenti svet kakav sada poznajemo, uz napomenu da su mogućnosti izuzetne.

Volvo 360c Exterior

Kabina ovog vozila nema tradicionalni raspored sedišta u dva ili tri reda kao kod sadašnjih porodičnih automobila, već može da se prilagođava i da se konfiguriše kao mobilna spavaća soba, dnevna soba, kancelarija ili jednostavno kao prostor za zabavu.

Na kraju, Volvo 360c concept sa kombinacijom eksternog zvuka, boja, vizuelnih elemenata i pokreta komunicira sa ostalim učesnicima u saobraćaju kako bi najavio svoje namere.

Izvor: autoblog.rs

Komentari korisnika: