Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Električni Renault K-ZE Concept Reviewed by Momizat on . Renault je krajem novembra prošle godine i zvanično potvrdio da će tržištu ponuditi i električnu verziju modela Kwid, a sada je za predstojeći sajam automobila Renault je krajem novembra prošle godine i zvanično potvrdio da će tržištu ponuditi i električnu verziju modela Kwid, a sada je za predstojeći sajam automobila Rating: 0

Električni Renault K-ZE Concept

Advertisement

Renault je krajem novembra prošle godine i zvanično potvrdio da će tržištu ponuditi i električnu verziju modela Kwid, a sada je za predstojeći sajam automobila u Parizu pripremljen koncept kao najava budućeg serijskog električnog modela za mase.

renault k-ze 1

Studija nosi naziv Renault K-ZE Concept (K za Kwid i ZE za Zero Emission), dok će serijski model biti spreman tokom sledeće godine. Prodaja će prvo startovati u Kini, a radiće se o pristupačnom vozilu budući da manja EV vozila na kineskom tržištu prolaze veoma dobro.

Konkretna cena za sada doduše nije poznata, ali su Francuzi nagovestili da će u slučaju uspeha u Kini taj električni model ponuditi i na drugim tržištima.

renault k-ze 11

Za proizvodnju u Kini će se brinuti e-GT New Energy Automotive Co, joint venture Dongfenga i Nissana.

Renault nije saopštio mnogo detalja o K-ZE Conceptu, ali je poznato da ima autonomiju od 250 km (po NEDC normama), kao i da deo opreme između ostalog čine i infotainment sistem, navigacija, zadnja kamera i parking senzori.

Izvor: autoblog.rs

Komentari korisnika: