Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Holden Time Attack Concept Reviewed by Momizat on . Kako bi obeležio 50 godina od svoje prve pobede na Mount Panorama stazi u Bathurstu, Holden je zamislio novi koncept automobil, nazvan Time Attack Concept. Time Kako bi obeležio 50 godina od svoje prve pobede na Mount Panorama stazi u Bathurstu, Holden je zamislio novi koncept automobil, nazvan Time Attack Concept. Time Rating: 0

Holden Time Attack Concept

Advertisement

Kako bi obeležio 50 godina od svoje prve pobede na Mount Panorama stazi u Bathurstu, Holden je zamislio novi koncept automobil, nazvan Time Attack Concept.

holden-time-attack 1

Time Attack Concept za sada postoji smao u virtuelnoj formi, pri čemu su za njega predviđena četiri elektromotora (po jedan za svaki točak) koji raspolažu sa ukupno 1340KS i 3250 Nm.

holden-time-attack 11

Imajući u vidu pomenutu snagu i malu težinu zahvaljujući šasiji od ugljeničnih vlakana, ubrzanje od 0 do 100 km/h bi trebalo da iznosi samo 1,25 sekunde a najveća brzina 480 km/h.

holden-time-attack 111

Od ugljeničnih vlakana su i kočioni sistem i oslanjanje, a treba pomenuti da su za ovaj koncept predviđene slik gume od 310 mm.

holden-time-attack 1111

U Holdenu su procenili da bi Time Attack Concept stazu Mount Panorama mogao da pređe u vremenu od 1:29.30 minuta, što bi bilo brže od sadašnjeg rekorda od 1:48.8 minuta koji je svojevremeno postavio Džensom Baton u bolidu Formule 1 iz 2011. godine.

Izvor: autoblog.rs

Komentari korisnika: