Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Indijski Vazirani Shul promovisan u Goodwoodu Reviewed by Momizat on . Još jedna zanimljivost ovogodišnjeg festivala brzine u Goodwoodu je i premijera indijskog hypercara Vazirani Shul koji se odlikuje i nekonvencionalnim pogonom. Još jedna zanimljivost ovogodišnjeg festivala brzine u Goodwoodu je i premijera indijskog hypercara Vazirani Shul koji se odlikuje i nekonvencionalnim pogonom. Rating: 0

Indijski Vazirani Shul promovisan u Goodwoodu

Advertisement

Još jedna zanimljivost ovogodišnjeg festivala brzine u Goodwoodu je i premijera indijskog hypercara Vazirani Shul koji se odlikuje i nekonvencionalnim pogonom.

vazirani 2

Shul je proizvod kompanije Vazirani Automotive iz Mumbaja (osnivač je inače Chunky Vazirani koji je diplomirao na Art Centru u Kaliforniji i koji je iskustvo u dizajnu stekao u kompanijama Rolls-Royce, Jaguar i Land Rover), dok se za dizajn automobila pobrinuo Kazunori Yamauchi, producent Gran Turismo serije video igrica.

Za pogon su zadužena četira elektromotora i mini-turbina, ali konkretne specifikacije za sada nisu saopštene.

vazirani 222

Saopšteno je međutim da je je paket baterija težak samo 300 kg, kao i da je zbog manje težine karoserija napravljena od ugljeničnih vlakana.

vazirani 2222

Za sada nije odlučeno gde će se Shul proizvoditi, ali Vazirani navodi da će to najverovatnije biti Kalifornija, kao “prestonica sveta električnih vozila”.

Izvor: autoblog.rs

Komentari korisnika: