Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Infiniti QX Inspiration concept Reviewed by Momizat on . Infiniti na NAIAS sajmu automobila u Detroitu promoviše novi električni koncept QX Inspiration, kojim ovaj luksuzni japanski brend proslavlja i svoju 30-godišnj Infiniti na NAIAS sajmu automobila u Detroitu promoviše novi električni koncept QX Inspiration, kojim ovaj luksuzni japanski brend proslavlja i svoju 30-godišnj Rating: 0

Infiniti QX Inspiration concept

Advertisement

Infiniti na NAIAS sajmu automobila u Detroitu promoviše novi električni koncept QX Inspiration, kojim ovaj luksuzni japanski brend proslavlja i svoju 30-godišnjicu. Prvi Infiniti je naime baš u Detroitu 1989. godine i ugledao svetlost dana.

infiniti-qx 1

Ukratko, QX Inspiration concept je crossover sa električnim pogonom (nisu saopšteni podaci o snazi ni o autonomiji), kao i sa uskim LED prednjim svetlima, osvetljenim oznakama, kamerama umesto standardnih retrovizora i prostranim enterijerom.

Što se dimenzija tiče, vozilo je dugačko 4650 mm, visoko 1630 mm, međuosovinsko rastojanje iznosi 2850 mm, dok su točkovi od 22 inča.

Infiniti QX Inspiration 11

Na njemu je primenjen novi dizajnerski rečnik koji je inače još u avgustu prošle godine najavljen Infiniti Prototype 10 conceptom na Pebble Beach Concours d’Elegance događaju.

infiniti-qx 1111

Šef dizajna u Infinitiju Karim Habib navodi da sa novim konceptom počnije i nova era ovog brenda, uz napomenu da su im elektrifikacija i ostale nove tehnologije dale mogućnost da evoluiraju njihovu filozofiju dizajna.

infiniti-qx 111

Takođe, sa konceptom je debitovala i nova modularna platforma za električna i hibridna vozila. Na toj platformi će biti napravljen i budući Infinitijev serijski crossover sa elektropogonom, za koji nije poznato kada će se tačno pojavili ali je najavljeno da će imati e-AWD pogon.

Izvor: autoblog.rs

Komentari korisnika: