Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Infiniti za svoj 30. rođendan najavljuje električno koncept vozilo Reviewed by Momizat on . Infiniti je sa jednom teaser slikom i kratkim saopštenjem najavio da će uskoro promovisati još jedan električni koncept, i to sledećeg meseca na NAIAS sajmu aut Infiniti je sa jednom teaser slikom i kratkim saopštenjem najavio da će uskoro promovisati još jedan električni koncept, i to sledećeg meseca na NAIAS sajmu aut Rating: 0

Infiniti za svoj 30. rođendan najavljuje električno koncept vozilo

Advertisement

Infiniti je sa jednom teaser slikom i kratkim saopštenjem najavio da će uskoro promovisati još jedan električni koncept, i to sledećeg meseca na NAIAS sajmu automobila u Detroitu.

Infiniti-electric-crossover

Istovremeno, njime će ovaj luksuzni japanski brend proslaviti i svoju 30. godišnjicu budući da je prvi Infiniti baš u Detroitu 1989. godine i ugledao svetlost dana.

Što se tiče ovog novog koncepta, poznato je da je u pitanju crossover sa električnim pogonom, sa uskim LED prednjim svetlima, osvetljenim oznakama, kamerama umesto strandardnih retrovizora i da je na njemu primenjen novi dizajnerski rečnik koji je u avgustu najavljen Infiniti Prototype 10 conceptom na Pebble Beach Concours d’Elegance događaju.

Šef dizajna u Infinitiju Karim Habib navodi da sa ovim novim konceptom (čije ime još nije saopšteno) počnije i nova japanskog brenda, uz napomenu da su im elektrifikacija i ostale nove tehnologije dale mogućnost da evoluiraju njihovu filozofiju dizajna.

Takođe, sa konceptom će debitovati i nova modularna platforma za električna i hibridna vozila, a prvi serijski Infiniti na toj platformi će se pojaviti tokom 2021. godine.

Više informacija sledi 14. januara, na promociji u Detroitu.

Izvor: autoblog.rs

Komentari korisnika: