Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

JAPANSKA KRSTARICA: Toyota Crown Concept stiže u Tokio! Reviewed by Momizat on . Toyota za Salon automobila u Tokiju sprema koncept nove limuzine Crown, koja će se verovatno naći i u ponudi luksuznog Lexus brenda Na predstojećem Salonu autom Toyota za Salon automobila u Tokiju sprema koncept nove limuzine Crown, koja će se verovatno naći i u ponudi luksuznog Lexus brenda Na predstojećem Salonu autom Rating: 0

JAPANSKA KRSTARICA: Toyota Crown Concept stiže u Tokio!

Advertisement

Toyota za Salon automobila u Tokiju sprema koncept nove limuzine Crown, koja će se verovatno naći i u ponudi luksuznog Lexus brenda

toyota-crown-concept1

Na predstojećem Salonu automobila u Tokiju, Toyota će predstaviti i koncept nove generacije prestižne limuzine Crown, koja bi trebalo da nasledi aktuelni model, na tržištu još od 2012. godine. Novi Crown koristiće TNGA platformu, istu onu na kojoj se nalazi i novi Camry.

Vizuelno, Toyotina „krstarica“ preuzeće neke dizajnerske smernice od pomenutog Camry modela, uz primetno agresivniji nastup i naglasak na luksuzu. Sa ukupnom dužinom od 4910 milimetara, budući Crown je za 25 mm duži od aktuelnog, dok je međuosovinsko rastojanje povećano za 70 milimetara.

toyota-crown-concept2

Ono što takođe treba uzeti u obzir jeste da će prikazani koncept itekako uticati i na buduću limuzinu u okviru Lexus ponude, imajući u vidu da je aktuelni GS baziran upravo modelu Crown, a postoje i ozbiljne tendencije unutar luksuznog brenda Toyote da samo jedan model, verovatno baziran upravo na Crown Conceptu, zameni GS i ES liniju vozila.

Izvor: topspeed.rs

Komentari korisnika: