Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Mazda VISION COUPE proglašena za najljepši koncept automobil Reviewed by Momizat on . Japanski proizvođač je drugi put u tri godine osvojio prestižnu nagradu, jer je njegova elegantna limuzina sa četvoro vrata, VISION COUPE, koja personifikuje ev Japanski proizvođač je drugi put u tri godine osvojio prestižnu nagradu, jer je njegova elegantna limuzina sa četvoro vrata, VISION COUPE, koja personifikuje ev Rating: 0

Mazda VISION COUPE proglašena za najljepši koncept automobil

Advertisement

Japanski proizvođač je drugi put u tri godine osvojio prestižnu nagradu, jer je njegova elegantna limuzina sa četvoro vrata, VISION COUPE, koja personifikuje evoluciju KODO dizajna uz posvetu prošlim generacijama Mazdinih kupea, proglašena za najlepši koncept automobil.

Mazda VISION COUPE (1)

Naime, Mazda VISION COUPE je osvojila nagradu za „Najlepši koncept automobil godine“ na 33. Međunarodnom automobilskom festivalu. Mazdin globalni direktor dizajna, Ikuo Maeda, primio je juče nagradu na svečanosti u Parizu zajedno sa svojim timom dizajnera.

Žiri, koji uključuje stručnjake iz automobilske industrije i automobilskog sporta, kao i renomirane arhitekte i modne dizajnere, izabrao je u oktobru u Tokiju predstavljeni VISION COUPE ispred još devet modela nominovanih ove godine za prestižnu nagradu, a to su: Audi Aicon, BMW i-Vision Dynamics, Kia Proceed, Lamborghini Terzo Millennium, Mercedes-Benz AMG GT Concept, Mercedes-AMG Project One, Mercedes Maybach 6 Cabriolet, Nissan Vmotion i Peugeot Instinct.

Mazda je istu nagradu osvojila i pre dve godine svojim zadivljujućim konceptom RX-VISION.

Mazda VISION COUPE (2)

Kao što samo ime sugeriše, VISION COUPE, isto kao i RX-VISION, personifikuje viziju Mazdinog dizajna nove generacije. Skladne i tečne proporcije limuzine sa četvoro vrata, sa kabinom pomerenom prema nazad, u stvari su karakteristike klasičnog kupeovskog dizajna, donoseći pritom snažan akcenat na kretanje prema napred, tipično za sportske automobile visokih performansi.

Jednostavna forma „jednog poteza“ snažno izražava utisak brzine. Istovremeno, unutrašnjost koristi koncept tradicionalne japanske arhitekture kako bi se stvorio stepen trodimenzionalne dubine koja stvara opušten prostor.

Konačno, ime koncepta povezano je se 50-godišnjom tradicijom elegantnih Mazdinih kupea kao što je Luce Rotary, poznata i kao Mazda R130. VISION COUPE će biti izložen do 4. februara u pariskom Hotel National des Invalides na izložbi koncept automobila Međunarodnog automobilskog festivala. Festival godišnje privuče oko 35.000 posetilaca.

Izvor: vrelegume.rs

Komentari korisnika: