Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Na Goodwoodu predstavljen Nissan Concept 2020 Reviewed by Momizat on . Upravo smo u ovom momentu svjedoci budućnosti koja dolazi. Od futurističkog virtuelnog projekta do stvarnog koncept automobila, NISSAN je stigao za manje od god Upravo smo u ovom momentu svjedoci budućnosti koja dolazi. Od futurističkog virtuelnog projekta do stvarnog koncept automobila, NISSAN je stigao za manje od god Rating: 0

Na Goodwoodu predstavljen Nissan Concept 2020

Advertisement

Upravo smo u ovom momentu svjedoci budućnosti koja dolazi. Od futurističkog virtuelnog projekta do stvarnog koncept automobila, NISSAN je stigao za manje od godinu dana.

Nissan-Concept-2020-Gran-Turismo-front-three-quarters-at-the-2014-Goodwood-Festival-of-Speed

Otvaranje Goodwood festivala obilježila je ceremonija otkrivanja nasljednika GT-R modela. Pod radnom oznakom Nissan Concept 2020 Vision Gran Turismo, predstavljeno je uglavnom ono što smo na grafičkim animacijama vidjeli.

Nissan-Concept-2020-Gran-Turismo-side-at-the-2014-Goodwood-Festival-of-Speed

Osim što sada posjetioci festivala mogu i da ga opipaju, poznati su i neki novi detalji. Pokretati će ga poznati 3,8 litarski twin-turbo V6 pogonski agregat, koji će u saradnji sa Williams F1 timom biti oplemenjen elektronskim KERS sistemom.

Nissan-Concept-2020-Gran-Turismo-rear-at-the-2014-Goodwood-Festival-of-Speed

Nema sumnje, čak i ako se od nekih rješenja dizajna odustane do serijske proizvodnje, NISSAN GT-R koji stiže 2017. godine, biti će upravo što od njega očekujemo! Automobil bez konkurencije u klasi!

Izvor: www.vrelegume.rs

Komentari korisnika: