Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

SJEĆATE LI SE OVOG KONCEPTA? Mercedes F100 bio je pravi tehnološki dragulj svog vremena! Reviewed by Momizat on . Mercedes je ovaj neobični koncept kodnog imena F100 javnosti prikazao na salonu u Detroitu prije 27 godina. Model neobičnog dizajna u Mercedesu su iskoristili k Mercedes je ovaj neobični koncept kodnog imena F100 javnosti prikazao na salonu u Detroitu prije 27 godina. Model neobičnog dizajna u Mercedesu su iskoristili k Rating: 0

SJEĆATE LI SE OVOG KONCEPTA? Mercedes F100 bio je pravi tehnološki dragulj svog vremena!

Advertisement

Mercedes je ovaj neobični koncept kodnog imena F100 javnosti prikazao na salonu u Detroitu prije 27 godina.

Mercedes F100 (1)

Model neobičnog dizajna u Mercedesu su iskoristili kako bi prikazali svoja tehnološka rješenja. Uz neobičan oblik, isticao se središnje postavljenim vozačkim sjedalom (poput McLarena F1) te mnoštvom tehnologije.

Mercedes F100 (2)

Tako je spomenute 1991. godine bio opremljen električnim sjedalima, satelitskom navigacijom, elektronično podesivim upravljačem, sustavom za nadzor tlaka u gumama, sustavom za nadzor mrtvog kuta, kamerom za vožnju unatrag i senzorom za kišu.

Mercedes F100 (3)

Uz to, klasični ključ zamijenjen je karticom. Za osvjetljivanje puta koristio je ksenon farove koji su prvi put na serijskom automobilu predstavljeni kasnije te godine (BMW Serije 7).

Mercedes F100 (4)

U unutrašnjosti se nalazio zanimljiv raspored sjedala “1+2+2″, odnosno središnje postavljenim vozačkim sjedalom i četiri zasebna sjedala raspoređena u dva reda straga.

Mercedes F100 (5)

Njemački proizvođač u interijer je odlučio postaviti i faks te osobno računalo. Kako bi spomenutu tehnologiju opskrbio energijom za rad, na krov su postavljeni solarni paneli.

Mercedes F100 (6)

Uz već gore spomenuta rješenja, u Mercedesu su bili posebno ponosni na autonomni tempomat koji je radio uz pomoć radara kao i pogon na vodik. Kao što možemo vidjeti, većina nabrojanih sustava ušla je u serijsku proizvodnju (neki tek prije koju godinu), tako da je ovaj koncept bio pravi tehnološki dragulj svoga doba.

Izvor: jutarnji.hr

Komentari korisnika: