Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Škoda Vision RS Concept za sajam u Parizu Reviewed by Momizat on . Sem modela Karoq Scout, Karoq Sportline i Kodiaq RS (ovaj potonji sa 2,0 litarskim dizelašem od 240KS), Škoda će početkom oktobra na sajmu automobila u Parizu i Sem modela Karoq Scout, Karoq Sportline i Kodiaq RS (ovaj potonji sa 2,0 litarskim dizelašem od 240KS), Škoda će početkom oktobra na sajmu automobila u Parizu i Rating: 0

Škoda Vision RS Concept za sajam u Parizu

Advertisement

Sem modela Karoq Scout, Karoq Sportline i Kodiaq RS (ovaj potonji sa 2,0 litarskim dizelašem od 240KS), Škoda će početkom oktobra na sajmu automobila u Parizu imati još jedan novitet – Vision RS Concept.

skoda vision rs 1

U Škodi naime pripremaju i naslednika modela Rapid, a Vision RS Concept će poslužiti kao njegova najava ali i kao najava za buduće Škodine RS modele (Škoda je oznaku RS inače prvi put upotrebila 1974. godine na reli automobilima 180 RS i 200 RS).

Novi Rapid možemo očekivati tokom 2019. godine, pri čemu će se nuditi samo kao Rapid Spaceback (moguće je da i će izgubiti ono Spaceback iz naziva). Takođe, ovakav Rapid će dobiti stajling u formi konvencionalnog porodičnog hatchbacka, što potvrđuju i ovi teaser crteži.

skoda vision rs 11

U kratkom saopštenju se navodi da je Vision RS Concept dugačak 4356 mm, širok 1810 mm, visok 1431 mm kao i da ima međuosovinsko rastojanje od 2650 mm.

Novi Rapid će koristiti dužu verziju Volkswagenove MQB A0 platforme, koju će inače dobiti i budući Škodin manji crossover najavljen Vision X conceptom.

Imajući u vidu dimenzije, očekuju se da će novi Rapid ponuditi dovoljno prostrani enterijer za jedan porodični automobil (zapremina prtljažnika bi trebalo da iznosi oko 430 litara). Takođe, očekuje se i značajan skok u kvalitetu enterijera.

U gami motora će se najverovatnije naći 1,0 litarski i 1,5 litarski TSI benzinci, kao i 1,6 litarski TDI dizelaš (u ponudi će po svemu sudeći biti i 1,0 litarska G-TEC verzija sa pogonom na koprimovani prirodni gas).

Izvor: autoblog.rs

Komentari korisnika: