Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Volkswagen pokazao manji globalni pick-up – Tarok Reviewed by Momizat on . Globalna pomama za SUV-ovima i crossoverima lako bi mogla otići u smjeru praktičnih kamioneta. Volkswagen je spreman za ove okolnosti Njemački proizvođač upravo Globalna pomama za SUV-ovima i crossoverima lako bi mogla otići u smjeru praktičnih kamioneta. Volkswagen je spreman za ove okolnosti Njemački proizvođač upravo Rating: 0

Volkswagen pokazao manji globalni pick-up – Tarok

Advertisement

Globalna pomama za SUV-ovima i crossoverima lako bi mogla otići u smjeru praktičnih kamioneta. Volkswagen je spreman za ove okolnosti

tarok-koncept (1)

Njemački proizvođač upravo je u Brazilu pokazao koncept Tarok – pet metara dug pick-up koji naizgled djeluje kao da je spreman za serijsku proizvodnju.

U Volkswagenu su ovo i potvrdili nagoviještajući proizvodnju u ovoj južnoameričkoj zemlji uz minimalne preinake. Tarok, koji je nešto manji od Volkswagenovog većeg pick-upa Amaroka bit će globalan automobil, pa ostaje vidjeti hoće li ga ekipa iz Wolfsburga ponuditi i europskim kupcima.

tarok-koncept (2)

Premda evidentno ima radničke afinitete, Tarok je većim dijelom šminkerski pick-up koji ne bi trebao prečesto ‘zaprljati ruke’.

Vidi se to iz dizajna utovarnog bloka koji je dio karoserije, kao i činjenici da se volumen istog lako povećava otvaranjem panela unutar kabine.

tarok-koncept (3)

Tarok će se također izrađivati na modularnoj platformi MQB namijenjenoj osobnim vozilima.

‘Konceptni’ model pod poklopcem skriva 1.4-litreni benzinski motor sa 150 KS, koji je uparen s ručnim šesterostupanjskim mjenjačem i integralnim prijenosom 4Motion. Kompaktni benzinac radi na etanol ili benzinsko-etanolsku mješavinu.

tarok-koncept (5)

Serijski model trebao bi dobiti i dvolitreni dizelski motor sa 150 KS.

Izvor: tportal.hr

Komentari korisnika: